Περί Μαρέβας Μητσοτάκη και Τζον Σφακιανάκη – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Γράφαμε χθες για τον συνεχή αποπροσανατολισμό που επιχειρούν ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη, από την καθημερινότητα, από τις αδιαμφισβήτητες δικές τους ευθύνες για την οικτρή κατάσταση της πλειοψηφίας των ελληνικών νοικοκυριών.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αποπροσανατολισμό, που όχι μόνο είναι χοντροκομμένος, όχι μόνο είναι πολιτικά ανήθικος αλλά επιχειρεί δια της λάσπης να πλήξει την αντιπολίτευση και κυρίως τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός προχθές στη Βουλή και κατά τη διάρκεια της δυσώδους ιστορίας με τα βλήματα, πέταξε στον αέρα ένα όνομα. Αυτό του Τζόν Σφακιανάκη. Λέγοντας ότι αυτός ήταν που έδωσε πληροφορίες στον πρέσβη μας στην Σαουδική Αραβία. Τον παρουσίασε, μάλιστα ως  άλλο μεσάζοντα για την πώληση των βλημάτων. Κι εν συνεχεία, π κυβερνητικός εκπρόσωπος τον εμφάνισε ως συνεργάτη της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια κάποια εταιρεία.

Ο στόχος προφανής. Να φύγει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από την δυσώδη υπόθεση και να στραφεί στις ενέργειες του περιβάλλοντος Μητσοτάκη.

Μα η παροιμία λέει ότι αγαπά ο Θεός τον κλέφτη, μα αγαπά και τον νοικοκύρη.

Είναι τόσο χοντροκομμένη η προπαγάνδα τους που τα πάντα καταρρέουν με μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο.

Ο αναφερόμενος από τον πρωθυπουργό ως μεσάζων, είναι ο Έλληνας σύμβουλος του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Ο άνθρωπος που τον συμβουλεύει σε υποθέσεις αγορών του βασιλείου. Ασκεί, δηλαδή, συμβουλευτικό ρόλο.

Τι ποιο φυσιολογικό να έχει ένας Έλληνας στη Σαουδική Αραβία και μάλιστα υψηλά ιστάμενος, σχέση με τον πρέσβη της χώρας μας εκεί;

Μα δεν είναι μόνο αυτό.

Τον συνέδεσαν με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη κι ότι δήθεν στο παρελθόν ασκούσαν μαζί επιχειρηματική δραστηριότητα. Βγήκε επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και είπε:

«Ο κ. Μηστοτάκης προσωπικά οφείλει ν’ απαντήσει ποια η σχέση του κυρίου Σφακιανάκη τόσο με τον ίδιο, όσο και με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του. Αυτό είναι το μοναδικό ερώτημα που έμεινε αναπάντητο από τη συζήτηση».

Λάσπη, λάσπη, λάσπη! Κι άλλη μια γκάφα ολκής.

Αν είχαν κάνει μια απλή περιήγηση στο google θα έβλεπαν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και δεν μπορούν να ισχυρίζονται τέτοια πράγματα.

Ακούστε λοιπόν:

Η εταιρεία Endeavor είναι ένας τεράστιος ΜΗ κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στις ΗΠΑ και ιδρύθηκε το 1997. Έχει ως αντικείμενο τη στήριξη της μεσαίας  και μικρής επιχειρηματικότητας σε όλη την υφήλιο και στηρίζεται από χιλιάδες επιχειρηματίες κι επενδυτές παγκοσμίου κύρους.

Η συγκεκριμένη ΜΗ κερδοσκοπική εταιρεία έχει γραφεία σε όλο  τον κόσμο. Στις ΗΠΑ, στην Ασία, στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη. Κάθε γραφείο  διαχειρίζεται το δικό του τοπικό δίκτυο κι εργάζονται στο καθένα περισσότεροι από εκατό άνθρωποι.

Στην Ελλάδα, η Endeavor άνοιξε γραφεία καταμεσής της κρίσης, το 2012. Ιδρύτρια και αντιπρόεδρος  του διοικητικού της συμβουλίου είναι η Μαρέβα Μητσοτάκη, ενώ συμμετέχουν στις μη κερδοσκοπικές της δραστηριότητες δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των ποτών, του τουρισμού και των νέων τεχνολογιών.

Εδώ, λοιπόν, έγινε η σκοπίμη κυβερνητική προπαγάνδα αποπροσανατολισμού.

Ο Τζον Σφακιανάκης, στο παρελθόν, συμμετείχε ως σύμβουλος  στο διοικητικό συμβούλια της Endeavor, αλλά στη Σαουδική Αραβία.

Εδώ λοιπόν φαίνεται πως έγινε η σκόπιμη «παρανόηση» από τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Με λάσπη στον ανεμιστήρα και αποπροσανατολισμό.

Δεν ήξεραν ότι άλλο η Endeavor της Ελλάδας κι άλλο της Σαουδικής Αραβίας; Δεν ήξεραν ότι μεταξύ τους δεν έχουν καμιά επιχειρηματική ή άλλη σχέση; Δεν ήξεραν ότι η μόνη σχέση τους ήταν η ομπρέλα της «μαμάς» Endeavor στις ΗΠΑ;  Δεν ήξεραν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ΜΗ κερδοσκοπική; Πώς, λοιπόν, εμφάνισαν τη Μαρέβα Μητσοτάκη να έχει κοινή επιχειρηματική με τον Τζον Σφακιανάκη;

Το ήξεραν, μα θέλησαν να πετάξουν λάσπη… Και σανό στους σανοφάγους…

 

Προηγούμενο άρθροΈως τα τέλη Μαρτίου του 2018, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων
Επόμενο άρθροΒαγγέλης Αποστόλου: Μέσα στον Δεκέμβριο οι πληρωμές στους αγρότες και η προκήρυξη για τα σχέδια βελτίωσης
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.