Η Ομοσπονδία των Αγροτών της Γαλλίας ζητά ” Κοινή Αγροτική και Επισιτιστική Πολιτική” για μετά το 2020 και ζητά τη μη επικύρωση της CETA από το Γαλλικό κοινοβούλιο- Εμείς τι ; Της Ειρήνης Αιμονιώτη.

Ειρήνη Αιμονιώτη
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Ειρήνη Αιμονιώτη

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές συζητήσεις γύρω από τη νέα ΚΑΠ. Οι συζητήσεις γίνονται “κεκλεισμένων των θυρών” και ο αγροτικός κόσμος της Ευρώπης καλείτε να περιμένει τα “αποτελέσματα “της Νέας ΚΑΠ.

Μια επιστολή που έστειλε η Αγροτική Συνομοσπονδία της Γαλλίας στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, δηλώνει πως οι Γάλλοι αγρότες τουλάχιστον, ζητούν και επιμένουν σε μια ΚΑΠ που μπορεί να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα στα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Η επιστολή έγραφε το εξής :

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κόσμος ως ενιαία αγορά είναι μια ιδεολογία που ωφελεί μόνο τις πολυεθνικές. Θέλουμε έναν ανοιχτό κόσμο στον οποίο το διεθνές εμπόριο θα βασιζόταν στην αρχή της επισιτιστικής κυριαρχίας, επιτρέποντας στα κράτη να προστατεύουν τη γεωργία τους έναντι των ξένων προϊόντων χαμηλού κόστους. Για αυτό τον λόγο, ζητούμε να τεθεί τέρμα η διαπραγμάτευση ,Mercosur, ΗΠΑ, Αυστραλία, Βιετνάμ …) όπως και να απορριφθεί η συμφωνία Ceta, από το Γαλλικό κοινοβούλιο”.

 

Προηγούμενο άρθροΠότε θα πληρώσουν αυτοί που κλέβουν; – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας
Επόμενο άρθροΤι φταίει που γερνά η επιδερμίδα, τι πρέπει να προσέχετε; – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη