Σχέδιο διάσωσης! – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Η οικονομία σταθεροποιείται, αλλά το γεγονός αυτό δεν αρκεί για να εξέλθουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την δεινή οικονομική θέση που έχουν περιέλθει τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Δημήτρης Χριστούλιας
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Καθημερινά όλοι οι επαγγελματίες δίνουν μάχη για να μπορέσουν πρωτίστως να αντεπεξέλθουν στις πολλές και μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις και σε συνέχεια να μπορέσουν εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο. Για να μπορέσει η εγχώρια αγορά να βγει από το τούνελ της ύφεσης θα πρέπει να υλοποιηθούν οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, όπως η πρόσβαση στη χρηματοδότηση,  η μείωση της φορολογίας, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων, το κράτος να γίνει πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις, κλπ. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει:

*Να δημιουργηθούν τα κατάλληλα εργαλεία για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για αυτό τον λόγο θεωρούμε ότι η λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας κρίνεται επιτακτική.

*Να γίνει πιο αποτελεσματική η εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτόν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.

*Να  δημιουργηθεί έστω και την ύστατη στιγμή ο ειδικός ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός, για όσες επιχειρήσεις πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω POS καθώς με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα και θα αυξηθεί η ρευστότητα των τραπεζών.

Προηγούμενο άρθροΧαμένες ζωές και «χαμένοι» άνθρωποι… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΜε την δική μου ματιά – Περί μακροχρόνιας σχέσης – Από την Πηγή Περσιάδου
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ