Να καθαρίζει σιγά σιγά η ήρα από το στάρι… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πόσες φορές το έχουμε γράψει;

Ότι γραφικοί και περίεργοι τύποι δεν υπάρχουν μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε όλα τα κόμματα και αρκετοί στη Νέα Δημοκρατία; Ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει πάση θυσία να απεγκλωβιστεί από τα βαρίδια της; Από ανθρώπους που «σιτίζονται» χρόνια στις πλάτες της, γίνονται βουλευτές, ενίοτε και υφυπουργοί, αλλά στην ουσία υπηρετούν μόνο τον εαυτό τους;

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πόσες φορές έχουμε γράψει ευθαρσώς και με ονόματα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συναντήσει το μέλλον με πρόσωπα φθαρμένα που έχουν κουραστεί και κουράσει;  Πόσες φορές έχουμε πει και γράψει ότι η ανανέωσή της βρίσκεται στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά κυρίως των ψηφοφόρων;

Να το πούμε κι αλλιώς; Πόσοι άραγε θα στενοχωρούνταν αν δεν ήταν στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας αρκετοί από τους νυν βουλευτές της; Πόσοι άραγε στενοχωρήθηκαν που ο Κυριάκος έστειλε σπίτι της την Παπακώστα;

Παπακώστα, λοιπόν! Από την εκλογή του Κυριάκου κι έπειτα, παρ’ ότι πήρε την καρέκλα τομεάρχου που ήθελε, ήταν συνεχώς ένα φάλτσο. Μια πηγή εσωστρέφειας. Που έπαιζε το παιγνίδι του Καμμένου, σε μια θετική συγκυρία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα αναφορικά με  παραγωγή πολιτικής από την Παπακώστα, όλα αυτά τα χρόνια που πολιτεύεται. Το παραμικρό!

Άρα, τι τη χρειαζόμαστε στη Βουλή;

Και ξέρετε ποιο είναι το πιο χυδαίο που κάνουν όλοι αυτοί που ψάχνουν να δουν τη φωτογραφία τους στην επικαιρότητα; Ότι μόλις πιεστούν λίγο από γεγονότα, μόλις εγκληθούν στην τάξη, βγαίνουν και λένε ότι… δεν είπα αυτό, δεν εννοούσα αυτό κι άλλα τέτοια φαιδρά.

Η Παπακώστα βγήκε προχθές στη Βουλή και στη μεγάλη διένεξη μεταξύ του αντιπροέδρου του κόμματός της Άδωνι Γεωργιάδη με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, πήρε σαφώς τη θέση του δεύτερου. Ίσως για να επιβεβαιώσει όσες φήμες κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία, ότι ήδη είχε συμφωνήσει την ένταξή της στο κόμμα του, αφού έβλεπε ότι δεν μπορεί αν εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Αθηνών…

Ότι έκανε προχθές η Παπακώστα το έκανε συνειδητά.

Ήξερε ότι θα τεθεί εκτός Νέας Δημοκρατίας, αφού είχε πάρει κίτρινη κάρτα από τον Μητσοτάκη, μετά την προηγούμενη «επανάστασή» της εναντίον της απόφασης να ζητηθούν εκλογές!!!

Έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε. Ξυνόταν συστηματικά στη γκλίτσα του τσοπάνου.

Ταυτίστηκε κι έγινε γιουσουφάκι του Καμμένου, όταν ο Μητσοτάκης του έχει κηρύξει ανένδοτο για ένα σωρό πολιτικά ή άλλα ατοπήματα.

Ταυτίστηκε, βουλευτής ούσα της Νέας Δημοκρατίας, με τον άνθρωπο που πρόδωσε την παράταξή της κι οδήγησε τους Έλληνες σε όσα βιώνουν σήμερα, ενώ η χώρα βρισκόταν ήδη σε τροχιά ανάπτυξης.

Υπονόμευσε το κόμμα της και μάλιστα συστηματικά.

Υπό αυτή την έννοια, πολύ καλά έκανε ο Κυριάκος.

Να καθαρίζει σιγά σιγά η ήρα από το στάρι!

Προηγούμενο άρθροΕΚΤ: Μικρή επιτάχυνση των χορηγήσεων δανείων στις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο
Επόμενο άρθροΚίνηση – ματ από τους αγρότες για την ΕΒΖ – Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.