Ομιλία Αλ. Τσίπρα στο Chicago Council: «H Ελλάδα είναι ισχυρή και πάλι»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία της χώρας, τονίζοντας πως το 2017 κατεγράφη ανάπτυξη 2% και αναμένεται το 2018 να κλείσει με ρυθμούς ανάπτυξης 2,4%. Πιάσαμε τους στόχους μας για πρωτογενές πλεόνασμα τα τελευταία δυο χρόνια και θα τους πετύχουμε και αυτή τη χρονιά, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές, υπογραμμίζοντας πως χτίζουμε την εμπιστοσύνη μέρα με τη μέρα. Επισήμανε τα θετικά στοιχεία της πορείας της βιομηχανικής παραγωγής τα οποία καταγράφουν αύξηση κατά 6%, ενώ και ο τουρισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας τον εθνικό στόχο για 35 εκατομμύρια τουρίστες το 2021

Για τις επενδύσεις είπε ότι το πρώτο τετράμηνο του 2017 αυξήθηκαν κατά 11.2%, ενώ και ο δείκτης εξαγωγών κινήθηκε ανοδικά με αύξηση 15% το πρώτο οκτάμηνο του 2017.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει στο Chicago Council ΑΠΕ ΜΠΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Andrea Bonetti
ΗΠΑ ΤΣΙΠΡΑΣ Α ΕΠΙΣΚΕΨΗ – Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλάει στο Chicago Council on Global Affairs, την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, στο Σικάγο. Ο πρωθυπουργός που πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ, θα συναντήσει τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, τον Αντιπρόεδρο, Mike Pence, καθώς και τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Το πλέον σημαντικό, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι η μείωση της ανεργίας κατά 5,4% την τριετία 2014-2017 και θα πέσει ακόμα πιο χαμηλά κατά 7,4% την επόμενη χρονιά, υπογράμμισε. «Φυσικά τίποτα δεν έγινε τυχαία, Προωθήσαμε ένα απαιτητικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων (περισσότερων των 400 μέτρων) στο φορολογικό σύστημα, στην αγορά προϊόντων, στο δικαστικό σύστημα, στην υγεία, στον τομέα της ενέργειας και φυσικά και στο οικονομικό κλίμα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Προωθείται απαλοιφή τόκων τριτέκνων δανειοληπτών του τέως ΟΕΚ
Επόμενο άρθροΧριστόφορος Βερναρδάκης: 1000 ευρώ σε 1 εκατ. ανθρώπους, η διανομή του φετινού κοινωνικού μερίσματος. “Η συμφωνία των θεσμών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη”