Με την δική μου ματιά – Από την Πηγή Περσιάδου

Κοιτάς στον καθρέφτη σου και ανακαλύπτεις μια νέα άσπρη τρίχα ή μια νέα ρυτίδα.

Κοιτάς το κορμί σου που αλλάζει προς το χειρότερο.

Σκέφτεσαι ότι γερνάς.

Πηγή Περσιάδου
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Πηγή Περσιάδου

Και βλέπεις πιό νέους από σένα να μοιάζουν γερασμένοι και πιό μεγάλους από σένα να μοιάζουν πιό νέοι.

Και ψάχνεις την αιτία.

Και ανακαλύπτεις ψάχνοντας, ότι κανείς δεν γερνάει από τα χρόνια που περνάνε.

Αν έχει ενδιαφέροντα, αν φροντίζει την υγεία του, αν προσφέρει ότι μπορεί στα παιδιά του χωρίς να ξεχνάει τον εαυτό του, αν κάνει πράγματα που τον ευχαριστούν, αν ζει με ευγένεια, με αγάπη, με χαμόγελα και μικρές στιγμές ευτυχίας, κανείς δεν γερνάει.

Αν δεν επιτρέπει να τον στενοχωρούν, αν δεν επιτρέπει να του υποδεικνύουν τι να κάνει, αν δεν επιτρέπει στους αρνητικούς ανθρώπους να τον πλησιάζουν, δεν γερνάει.

Οι ευχάριστες σκέψεις, οι ευχάριστες ασχολίες, οι ευχάριστες παρέες, χαράσσονται στην ψυχή και από εκεί μεταφέρονται στο δέρμα, στα όργανα, στο κορμί και δεν γερνάς.

Η ζωή που δεν ζεις σε γερνάει.

Η αδιαφορία, οι χαμένες ώρες, οι μη αναγνωρίσιμες προσπάθειες, το ανώφελο άγχος να σε πειράζει.

Οι ρυτίδες μη σε πειράζουν.

Άλλαξε τις αιτίες τους και φρόντισε όλες να είναι όμορφα χαραγμένες στο πρόσωπό σου και να έχουν να διηγηθούν ωραίες ιστορίες που κάνουν τις ρυτίδες, άξιες να αγαπηθούν από πολλούς.

Προηγούμενο άρθροΈφη Αχτσιόγλου : Νομοθετική ρύθμιση για τις συντάξεις χηρείας και πρόγραμμα επιδότησης για τα “μπλοκάκια”
Επόμενο άρθροΣυνταγή: Πένες στο φούρνο με γάλα και τυρί (Σερμίκα) – Υλικά για 12 άτομα – Δείτε την συνταγή στο βίντεο a la minute