Η Ε.Ε. ο Μαδούρο κι ο Τσίπρας – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πριν από λίγες ημέρες η αρμόδια «υπουργός Εξωτερικών» της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι, με σαφέστατη προειδοποίηση της έκανε γνωστό ότι οι «28» θ’ αντιδράσουν και θα λάβουν μέτρα εναντίον της Βενεζουέλας, αν ο Μαδούρο συνεχίζει να υπονομεύει τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του ¨Εμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μέτρα, όμως, δεν ελήφθησαν! Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που «πάγωσε» όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Μαδούρο στις αμερικανικές τράπεζες.

Κι ενώ όλοι οι Ευρωπαίοι αναρωτιόντουσαν για ποιον λόγο η Ε.Ε. έμεινε μόνο στα λόγια, τη στιγμή μάλιστα που υπήρχαν σαφείς και ξεκάθαρες προτάσεις της Ισπανίας για άμεση επιβολή μέτρων εναντίον της Βενεζουέλας, ήρθε ένα δημοσίευμα των έγκυρων «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», στο οποίο αναφερόταν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ προέβαλλε βέτο στη λήψη μέτρων!

Καταλαβαίνετε; Η Ελλάδα που θεωρείται λίκνο της δημοκρατίας, έχει μια κυβέρνηση που αρνείται την επιβολή μέτρων σε μια χώρα που καταπατά βάναυσα τη δημοκρατία και μόνο το τελευταίο διάστημα έχει θρηνήσει εκατοντάδες νεκρούς από τις κατασταλτικές δυνάμεις του Μαδούρο, ενώ ο αναδυόμενος δικτάτορας κρατά κλειστό το κοινοβούλιο και έχει φυλακίσει τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μια χώρα σαν τη δική μας, που έχει υποφέρει τα πάνδεινα από δικτάτορες και δικτατορίσκους, στηρίζει με νύχια και με δόντια τον Μαδούρο!

Κι είναι απορίας άξιο: Τι στα κομμάτια  εξωτερική πολιτική κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στηρίζοντας τη Βενεζουέλα, όταν η χώρα μας έχει τόσα ανοιχτά ζητήματα (Σκόπια, Αλβανία, Αιγαίο, μεταναστευτικό, ενεργειακά, οικονομική κρίση κλπ) και για ποιον λόγο;

Η απάντηση δεν είναι δύσκολη.

Ασκεί αυτή την πολιτική επειδή η κυβέρνησή της έχει το ίδιο – Αριστερό- πρόσημο με τον Μαδούρο.

Άλλωστε είναι γνωστός ο θαυμασμός του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Τσάβες και Μαδούρο, θεωρώντας ότι η Βενεζουέλα αποτελεί –τρομάρα τους- τον εναλλακτικό δρόμο προς τον σοσιαλισμό!

Κι είναι γνωστά πια τα ταξίδια κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Βενεζουέλα (Παππάς, Ήσυχος, Δούρου), προκειμένου…  να εξασφαλίσουν πετρέλαιο σε περίπτωση που έβγαζαν τη χώρα από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.

Είναι γνωστή κι η ενέργεια της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ –την προηγούμενη εβδομάδα- να επιλέξει από όλους τους διπλωμάτες της υφηλίου τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Αθήνα, για να μιλήσει σε κάμπινγκ της Ηλείας, προφανώς για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας!

Είναι γνωστό πια, κι ότι κάποια αδελφά κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Podemos στην Ισπανία- χρηματοδοτήθηκαν με εκατομμύρια δολάρια από Τσάβες και Μαδούρο, επ’ ονόματι της …διεθνιστικής αλληλεγγύης!

Κι από την άλλη πλευρά, είναι ξεκάθαρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας με τέτοιες ενέργειες επιχειρεί να σφυρηλατήσει το επαναστατικό φρόνημα των ιδεοληπτικών στελεχών του.

Εκτός, αν στηρίζει τον Μαδούρο φοβούμενος αποκαλύψεις…

Υστρ. Προφανώς, το βέτο της κυβέρνησης προς την Ε.Ε. προς χάρη του Αριστερού δικτάτορα της Βενεζουέλας στηρίζει και ο Πάνος Καμμένος του ακροδεξιού μορφώματος που συγκυβερνά….

Αν όχι, ας το μάθουμε.

Προηγούμενο άρθροΝάουσα: Ηλεκτροπαραγωγός είναι από σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Δήμος Νάουσας
Επόμενο άρθροΓερμανία: Προειδοποιήσεις Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για κίνδυνο “πυρηνικού πολέμου”
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.