1.000 κατασχέσεις την ημέρα για οφειλές στην εφορία. – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Σε κατασχέσεις χρηματικών ποσών από 1.093 τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου προχωρούσε κάθε ημέρα τον Μάιο η εφορία.

Δημήτρης Χριστούλιας
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος Δημήτρης Χριστούλιας δημοσιογράφος της REALnews

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τον Μάιο πραγματοποιήθηκαν πάνω από 24.000 κατασχέσεις, με το σύνολο των οφειλετών που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τα αναγκαστικά μέτρα της εφορίας να ξεπερνούν πλέον τους 930.000. Πλέον το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία έχει ξεπεράσει τα 95 δις. ευρώ ενώ μόνο από τις αρχές του χρόνου έως τα τέλη Μαΐου τα νέα χρέη στην εφορία ανέρχονται σε 4 δισεκατομμύρια 750 εκατομμύρια ευρώ.

Οι οφειλέτες στην εφορία είναι 3 εκατομμύρια 881 χιλιάδες  ενώ με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης απειλούνται  1 εκατομμύριο 620 χιλιάδες. οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν φόρους που δεν ανταποκρίνονται στην φοροδοτική τους ικανότητα. Τα στοιχεία για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών καταδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την αδυναμία των πολιτών να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσει, τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης φορολογούμενων Ελλάδος Θρασύβουλος Μίαρης.

Από την πλευρά την η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, επισημαίνει ότι «όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν έναν ακατάσχετο λογαριασμό στο taxisnet για να προστατεύσουν ποσά μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως».

Προηγούμενο άρθροΗ Ρένα στον δρόμο της λογικής – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια : Σύλληψη τριών ημεδαπών για «αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος»
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ