Αλεξάνδρεια: Επ’ αόριστον κατάληψη του αμαξοστάσιου του Δήμου από τους απολυθέντες συμβασιούχους εργαζόμενους καθαριότητας – βίντεο

Η χθεσινοβραδινή κατάληψη της εισόδου του αμαξοστάσιου του Δήμου Αλεξάνδρειας συνεχίστηκε και σήμερα από τους είκοσι απολυθέντες συμβασιούχους δημοτικούς υπαλλήλους καθαριότητας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Νωρίς το πρωί οι θιγέντες εργαζόμενοι και ενώ η πύλη ήταν διάπλατα ανοικτή, δημιούργησαν συμβολικά ένα ανθρώπινο τείχος, παρεμποδίζοντας ουσιαστικά την κίνηση των δημοτικών οχημάτων. Χωρίς να υπάρξει κάποια ακρότητα, συνεχίστηκε η ειρηνική διαμαρτυρία που απ΄ότι φαίνεται θα συνεχιστεί σε βάθος ημερών. Παράλληλα στο Δημαρχείο και στον χώρο κατάληψης βρέθηκαν οι Διοικητές των ΑΤ  και ΤΑ Αλεξάνδρειας, με τους άνδρες της Αστυνομίας να επιβλέπουν διακριτικά τα τεκτενόμενα.

DSC03791Η θέση της δημοτικής αρχής είναι ξεκάθαρη και ακολουθά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου όσο αφορά τις απολύσεις των συμβασιούχων δημοτικών υπαλλήλων ανά τη χώρα. Γεγονός που όπως δικαιολογεί ο Δήμαρχος κ. Π. Γκυρίνης είναι ουσιαστικά αναπόφευκτο, με τον Δήμο Αλεξάνδρειας να συντάσσεται και να προβαίνει σε κοινοποιήσεις απόλυσης αφού βάσει ημερομηνίας λήξης των συμβάσεων που προκύπτουν, αυτές πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα.

Παράλληλα ήδη οι απολυθέντες υπάλληλοι ξεκίνησαν τον δικαστικό τους αγώνα, ενώ τη Δευτέρα 26/6 στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο το θέμα αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της συνεδρίασης.

Την ίδια ώρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της σε όλη τη χώρα με απεργίες και στάσεις εργασίας.  Αποφασίστηκε η συνέχιση των καταλήψεων των αμαξοστασίων των δήμων όλης τη χώρας έως και την επόμενη Πέμπτη 29 Ιουνίου, η αποχή των εργαζομένων από τις υποχρεώσεις τους το προσεχές Σαββατοκύριακο, στάση εργασίας την προσεχή Δευτέρα από τις 11:00-15:00, καθώς και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29/6, όπου και θα πραγματοποιηθούν μεγάλα συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Δείτε το βίντεο:

Φωτό:

DSC03790DSC03792DSC03793DSC03794DSC03795DSC03796DSC03789

Προηγούμενο άρθροΚατέπεσε ψεκαστικό ελικόπτερο στον Σχοινιά
Επόμενο άρθροΣυνταγή: Γαριδομακαρονάδα με τοματίνια και σπαράγγια – TV “E” – Ο Έμβολος χορηγός (βίντεο)