Βέροια – 2ο Φεστιβάλ Ροδάκινου – Γιορτή Γαστρονομίας στην Ελιά

Αφιερωμένη στις γεύσεις του ροδάκινου ήταν η τελευταία ημέρα του 2ου Φεστιβάλ Ροδάκινου.

Ρεπορτάζ: Σίσσυ Νίκα

Η Κική Εμμανουηλίδου chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος ετοίμασε γεύσεις ροδάκινου σε όλες τις εκφάνσεις. Από τηγανιά χοιρινού με σάλτσα ροδάκινου μέχρι smothies με ντόπιο γιαούρτι. Το ποντιακό σωματείο «Πατρίδα» είχε ετοιμάσει χοσάφ και περέκ με ροδάκινο.

Τα γιαμπράκια με ροδάκινο εντυπωσίασαν όπως και το εκμέκ με μους ροδάκινου. Τα cheesecake ήταν φτιαγμένα με ντόπιο τυράκι και πολτό ροδάκινου και τα κοκτέιλ ήταν αρκούντως δροσερά. Οι ροδακινόπιτες ήταν απίθανες.

Το ευχάριστο είναι ότι το Φεστιβάλ Ροδάκινου ευαισθητοποίησε τους εστιάτορες, τους ζαχαροπλάστες και τους αρτοποιούς να διανθίσουν με  ροδάκινο τις γεύσεις αξιοποιώντας έτσι το φρούτο που χαρακτηρίζει την πόλη.

Ο Ζήσης Πατσίκας Πρόεδρος και η  Γιάννα Πιλιτσίδου, αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας δήλωσαν ικανοποιημένη από το Φεστιβάλ και τις παράλληλες εκδηλώσεις του και η βραδιά έκλεισε με μουσική παράσταση.

Στους επισκέπτες του Φεστιβάλ μοιράστηκαν ροδάκινα, φρουτοσαλάτες και καπελάκια.

Δείτε το βίντεο:

Φωτό:

IMG 1670IMG 1675IMG 1695IMG 1698IMG 1699IMG 1707IMG 1711IMG 1717IMG 1719IMG 1726IMG 1732IMG 1734IMG 1737IMG 1742IMG 1747IMG 1772IMG 1781IMG 1792IMG 1799IMG 1806IMG 1812IMG 1814IMG 1818

Προηγούμενο άρθροAλεξάνδρεια – «Στη Σμύρνη μια βραδιά» μια θαυμαστή παράσταση από τους «Θεατρομπόμπιρες» – Βίντεο – φωτό
Επόμενο άρθροΤα ανέκδοτά μας: Άντε, ας γελάσουμε λιγάκι…