Ξέρετε ποια είναι τα λάθη που κάνουμε όταν πλενόμαστε; – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Μία από τις απολαύσεις του ανθρωπίνου σώματος είναι το μπάνιο και αυτό γιατί με το ζεστό νερό ανοίγουν ποι πόροι, με το σαπούνι μαλακώνει το δέρμα και με το σφουγγάρι απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και η βρωμιά.

Μαρια αλιμπερτι 2
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Σίγουρα όταν ακολουθείτε τους κανόνες υγιεινής και διατηρείτε καθαρό πρόσωπο, σώμα και μαλλιά, αισθανόμαστε πιο ανάλαφροι και έχετε αυτοπεποίθηση όταν βρισκόσαστε ανάμεσα σε κόσμο. Ωστόσο είσαστε τόσο όσο χρειάζεται σχολαστικοί, ξέρετε τι πρέπει να προσέχετε για να κάνετε το απολαυστικό μας μπάνιο ασφαλές;

Βλέπετε τα μαλλιά σας βαριά και το κεφάλι σας τρώει;

Φταίει που χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα σαμπουάν για να κάνει πολύ αφρό, όσο περισσότερο είναι τόσο πιο δύσκολα απομακρύνεται από το τριχωτό της κεφαλής με το λούσιμο και το ξέβγαλμα..

Βάλτε μικρή ποσότητα σαμπουάν κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας, τόση ποσότητα όσο ένας κύκλος με διάμετρο 2,5 εκατοστά και ξεβγάλτε τα καλά.

Ξέρετε ποια είναι τα λάθη που κάνουμε όταν πλενόμαστεΑν χρησιμοποιείτε σφουγγάρι μην ξεχνάτε πως, και το φυσικό και το τεχνητό σφουγγάρι χρειάζονται καλό πλύσιμο και στέγνωμα μετά από κάθε χρήση και το πιο σημαντικό, αλλαγή κάθε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες.

Προτιμάτε να κάνετε ντουζ και όχι μπάνιο σε γεμάτη μπανιέρα.

Αν χρησιμοποιείτε μπατονέτες να ξέρετε πως μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα αυτιά σας, γιατί αν κάνετε λάθος χρήση θα σπρώξουν το κερί πιο βαθιά στον ακουστικό πόρο με αποτέλεσμα να κινδυνεύετε από μολύνσεις.

Πλένετε τα χέρια σας σχολαστικά, το Αμερικανικό κέντρο ελέγχου λοιμώξεων συνιστά να χρησιμοποιείτε απλό σαπούνι. Ο σωστός, επίσης, χρόνος πλυσίματος χεριών κυμαίνεται από είκοσι έως τριάντα δευτερόλεπτα.

Προηγούμενο άρθροΠερισσότεροι από 6.000 μαθητές σε 31 ειδικότητες στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ για το νέο σχολικό έτος
Επόμενο άρθροΠιστέψτε στα όνειρά σας!!! – Μετά τις εξετάσεις για την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι & Τ.Ε.Ι…