Προσοχή στα παιδιά ήρθε διαδικτυακή «πρόκληση της γόμας» – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Όλο και περισσότερα παιδιά «μπαίνουν» στο διαδίκτυο χωρίς φραγή ακατάλληλου και πολλά μοδάτα «παιχνίδια» κρύβουν κινδύνους για αυτά, πολλές φορές τα προωθούν σε αυτοκαταστροφικές ή και αυτοκτονικές ενέργειες.

Μαρια αλιμπερτι 2
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Εκτός από την μπλε φάλαινα που στέλνει τους «παίκτες» ενήλικους και παιδιά να  αυτοδικήσουν με την προτροπή της αυτοκτονίας ήρθε η νέα  «μόδα» για τα παιδιά που έχουν εύκολη πρόσβαση στα social media  και λέγεται  «η πρόκληση της γόμας».

Για να προστατέψετε τα παιδιά σας ενημερωθείτε:

Σε  αυτή τη μόδα τα παιδιά αποδέχονται την «πρόκληση» να καταγράφουν σε βίντεο, το οποίο και μοιράζονται μεταξύ τους τον τραυματισμό του δέρματος τους με γόμα δια της τριβής.

Μετά από προτροπή ‘άλλων παιδιών τρίβουν μια  γόμα με δύναμη πάνω στο δέρμα τους, λέγοντας και την αλφάβητο και τέλος, συγκρίνουν τις πληγές που τους προκάλεσε η γόμα με νικητή αυτόν που θα έχει το μεγαλύτερο τραύμα.

Προσοχή στα παιδιά ήρθε διαδικτυακή «πρόκληση της γόμας»3Εδώ και ένα χρόνο ο Δρ Michael Cooper, ο οποίος διευθύνει το Κέντρο Εγκαυμάτων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Staten Island, στη Νέα Υόρκη, προειδοποιεί πως η τριβή της γόμας στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει πόνο, εγκαύματα, ουλές και τοπικές λοιμώξεις, σήψη, γάγγραινα και απώλεια των άκρων.

Εσείς οι  γονείς πρέπει να παρακολουθείτε διακριτικά τα άκρα των παιδιών σας, αν  βρείτε ανεξήγητες εκδορές ή πληγές μιλήστε μαζί τους και ρωτήσετε αν έχουν «παίξει αυτό το παιχνίδι».

Προσοχή στα παιδιά ήρθε διαδικτυακή «πρόκληση της γόμας» 2Ελέγξτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μπαίνει το παιδί σας, θα βρείτε συμμαθητές και φίλους του να «κοντράρουν» τον πόνο και την ανοχή τους. Ενημερώστε άμεσα το σχολείο και τους άλλους γονείς.

Η τεχνολογία είναι μέσο για να διευκολύνει τον άνθρωπο, όταν όμως υπάρχουν υπόνοιες για κακόβουλες ενέργειες πρέπει να ενημερώνονται οι αρχές για την προστασία των παιδιών αλλά και των ενηλίκων.

Προηγούμενο άρθροΞεπερνά το 15% το ποσοστό των εργαζομένων «υψηλού ψυχοκοινωνικού κινδύνου» στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα
Επόμενο άρθροΣυνταγή: Light μους γιαουρτιού με κομπόστα ροδάκινο και μπισκότα κανέλας – TV “E” – Ο Έμβολος χορηγός (βίντεο)