Κι η Ζιμπάμπουε μας λέει «όχι»! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ακούστε μια ιστορία:

Πριν από δυο χρόνια, την περίοδο που η κυβέρνηση  με τα πουκάμισα έξω και τα σακίδια στους ώμους … παρέδιδε μαθήματα οικονομίας στην παγκόσμια κοινότητα, ο ανεκδιήγητος Βαρουφάκης –για να πικάρει τάχα μου- τους δανειστές, ζήτησε να συμμετάσχει η χώρα μας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας, Νότιας Αφρικής)!

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τότε, μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας και λοιποί κυβερνητικοί παράγοντες πηγαινοέρχονταν στη Ρωσία. Ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει κιόλας με τον υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας, ενώ ο Λαφαζάνης ….πανηγύριζε επειδή η χώρα θα έβρισκε χρήματα χωρίς δανεικά και μνημόνια.

Όλη αυτή η φαιδρή ιστορία, δεν είχε φυσικά κανένα αποτέλεσμα. Όπως δεν είχε αποτέλεσμα κι η προσπάθεια των Τσίπρα και Καμμένου να μας δώσουν οι Ρώσοι 5 δις, ως αμοιβή ενός … μελλοντικού αγωγού αερίου που ΙΣΩΣ να περνούσε μελλοντικά από την Ελλάδα για την Ευρώπη!

Μετά από αυτό το φιάσκο, μετά από την αποκάλυψη στα μάτια των κυβερνητικών ότι όσα πίστευαν ή προσδοκούσαν ήταν απλώς χίμαιρες, θα περίμενε κάποιος ότι θα έβαζαν μυαλό και δεν θα επιχειρούσαν πλέον με κουτοπονηριές, κουτσαβακισμούς και μαγκιές επιπέδου συνοικιακών καφενείων να προσπερνούν τα προβλήματα και να κοροϊδεύουν την Ευρώπη, προκειμένου να ξεπεράσουν τη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική της τρόικας.

Φευ!

Πριν ένα μήνα, η κυβέρνηση κρυφά πήγε πάλι στην Παγκόσμια Τράπεζα και ζήτησε δάνειο 3 δις. Επαναλαμβάνω: Κρυφά!

Όλη αυτή την ιστορία την μάθαμε από ξένη εφημερίδα. Κι αφού στην αρχή η κυβέρνηση μάσησε τα λόγια της, αναγκάστηκε να παραδεχθεί την αλήθεια, δια στόματος της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, που είναι και σύζυγος του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου.

Αφού λοιπόν παραδέχθηκαν την αλήθεια, το θέμα έφτασε στη Βουλή όπου σχεδόν απολογήθηκε ο πρωθυπουργός εκφράζοντας την… ελπίδα ότι το δάνειο που ζητήθηκε δεν θα μετρήσει στο έλλειμμα και δεν θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις για τα δημοσιονομικά της χώρας μεταξύ Ελλάδος και τρόικας.

Όλα αυτά, θυμίζουν τα έξω πουκάμισα και τις μαγκιές του Βαρουφάκη. Κι οι κουτοπονηριές πληρώνονται.

Ήδη οι δανειστές έστειλαν επιστολή στον Τσακαλώτο, ενώ κι η Τράπεζα της Ελλάδας έχει λάβει αποστάσεις. Κύκλοι δε των Βρυξελλών ισχυρίζονται ότι η Παγκόσμια Τράπεζα δεν μπορεί να δανειοδοτεί άλλες χώρες, πλην αυτών –κυρίως- του τρίτου κόσμου.

Προφανώς, η κυβέρνηση της Αριστεράς, θεωρεί την χώρα μας …τρίτο κόσμο…

Κι όχι μόνο αυτά: Στο νέο χαστούκι προστέθηκε κι η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρεται ότι το δάνειο που ζητά η Αθήνα είναι πολύ υψηλό και χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη των μελών της. Όπως η ΗΠΑ, η Βρετανία αλλά και η… Ζιμπάμπουε! Η τελευταία, συμφώνως με πληροφορίες «είπε» εξ αρχής «όχι».

Καταλαβαίνετε για ποιο πράγμα μιλάμε; Ακόμη κι η Ζιμπάμπουε μας λέει «όχι»… Ακόμη κι Ζιμπάμπουε… Ακόμη κι η Ζιμπάμπουε!

Ξαναλέμε: Με κουτσαβακισμούς και κουτοπονηριές του αισχίστου είδους, με ιδεοληψίες και παραμύθια δεν γίνεται πολιτική, δεν αναπτύσσεται ο τόπος…

Αλλά έχουμε έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

Προηγούμενο άρθροΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: “Η ΝΔ των τριαντάρηδων” – Ο Τάσος Μπαρτζώκας θα αντιπροσωπεύει αυτή τη γενιά στην Ημαθία…
Επόμενο άρθρο«Τσουχτεροί» φόροι για όλους! Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.