Διορισμοί ντροπή! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μόλις χθες μάθαμε ότι προσλαμβάνονται με 18μηνες και 24μηνες συμβάσεις, 940 άτομα στον κλάδο της Υγείας με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.

Προσέξτε:

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν προσλαμβάνονται γιατροί ή νοσηλευτικό προσωπικό αλλά…. καθαρίστριες, προσωπικό ασφαλείας και τραπεζοκόμοι! Λες κι αυτοί λείπουν από τα καταρρέοντα νοσοκομεία μας.

Πέραν όμως του πολιτικού ανορθολογισμού, πέραν της άνομης διαδικασίας, η απόφαση αποτελεί τεράστια πρόκληση προς την χειμαζόμενη και υπερφορολογούμενη κοινωνία.

Η συγκεκριμένη απόφαση -ρουσφέτι ολκής λέγεται-  προηγείται ελάχιστα των σχεδίων του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη να μονιμοποιήσει 30 χιλιάδες συμβασιούχους εντός του θέρους!

Είναι απόφαση ντροπή!

Είναι απόφαση ανθρώπων που δεν έχουν κατανοήσει ότι όσα περνά ο τόπος τα περνά εξ αιτίας των δημοσιονομικών ελλειμμάτων του κράτους. Τα οποία καλούνται να καλύπτουν ο… ιδιωτικός τομέας (που εν τω μεταξύ διαλύθηκε από τα βάρη) και οι συνταξιούχοι.

Ξαναλέω: Είναι απόφαση ντροπή!

Αποτελεί συνέχεια – και μάλιστα λόγω της κρίσης χυδαία- της νοοτροπίας του πελατειακού κράτους, από το οποίο τουλάχιστον από το 2010 δεν είχε τολμήσει καμιά άλλη κυβέρνηση να συνεχίσει και να προβεί σε μαζικές προσλήψεις.

Και εκ τούτου λέμε και ξαναλέμε ότι εμείς πρέπει να κάνουμε σαφές στο πολιτικό σύστημα ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να στηρίζουμε τέτοιες επιλογές.

Οφείλουμε να κάνουμε σαφές στους Αριστερούς βουλευτές και υπουργούς ότι δεν μπορεί να έχουμε εμείς άδειες τσέπες για να πληρώνουμε τα ρουσφέτια τους.

Οφείλουμε να τους κάνουμε να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το κράτος ως πεδίο δικής τους επανεκλογής. Αυτό το άφιλο κι υδροκέφαλο τέρας υποδοχής ρουσφετιών και βολέματος των ημετέρων τους.

Οφείλουμε να τους πούμε κατάμουτρα ότι τελικά αυτοί ήταν πιο «παλιό» απ’ το παλιό που κατέκριναν. Κι ότι με τέτοιες ενέργειες μας «κλέβουν» την ελπίδα, τον αέρα, το φως, το όραμα οιασδήποτε ανάκαμψης. Κι ότι έτσι, με τη νέα διόγκωση του κράτους, βυθίζουν πιο πολύ στο σκοτάδι όλους μας.

Διορισμοί ντροπή!

Και το ωραίο είναι ότι θα τους «παίξουν» κι επικοινωνιακά!

Και θα επιτεθούν … στην αντιπολίτευση, αν επιχειρήσει να αποτρέψει την εκτροπή, ως… εχθρό των νέων που θέλουν δουλειά και… διορισμό!

Ντροπή!

Πλήρωνε εσύ τεράστιους φόρους, τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, εισφορές αλληλεγγύης, προκαταβολές εφορίας 100%, ΕΜΦΙΑ, πάρε (κι αν) σακατεμένη σύνταξη, κοίτα να ταΐσεις και  τους ανέργους της οικογένειάς σου… Αλλά οι διορισμοί …διορισμοί.

Α, κι αν δεν σε νοιάζουν όλα αυτά, μη σκας.

Δες στην τηλεόραση survivor…

Άλλωστε στο λένε.

Οι κακοί ξένοι κι ο … νεοφιλελευθερισμός φταίνε…

 

Προηγούμενο άρθροΤα φρούτα, ο καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου των πρωτευόντων, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες
Επόμενο άρθροΟ Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι την κάνει!)
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.