Ο βλαξ Ολλανδός – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Οι πρόσφατες δηλώσεις του  Γερούν Ντάισελμπλουμ για τις χώρες του Νότου, που σπατάλησαν τις χρηματοδοτήσεις της ΕΟΚ και μετέπειτα Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «ποτά και γυναίκες», σήκωσαν αχό.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά γράφηκαν, πολλά ειπώθηκαν, περισσότερα λέγονται ακόμη.

Δεν θ’ ασχοληθώ μ’ αυτά, μα με την ανοησία που ανακύκλωσε ο βλάκας σοσιαλδημοκράτης Ολλανδός. Ο οποίος, αν και πρόεδρος του Eurogroup,  δηλαδή του οργάνου που διαφεντεύει την Ευρώπη, δεν έχει καταλάβει τους λόγους που χρεοκόπησαν κάποιες χώρες του Νότου και μαζί με αυτές η χώρα μας κι η Ιρλανδία.

Ο βλάξ Ολλανδός, δεν έχει καταλάβει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν τίποτα περισσότερο  (ακόμη είναι) από την ελλιπή παραγωγή της σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές αδυναμίες της στην οικονομία.  Αυτό δεν της επέτρεπε να παράγει όσα καταναλώνει.

Ας είχαμε παραγωγή κι ας τρώγαμε όσα βγάζαμε σε ποτά και γυναίκες. Ας είχαμε παραγωγή προϊόντων για να εξαγάγουμε κι ας τρώγαμε τα έσοδα και στραγάλια.

Μα δεν είχαμε και μοιραία με τον υπέρμετρο κρατισμό που διέπει την οικονομία μας, αναγκαζόμαστε να δανειζόμαστε, ώσπου σκάσαμε.

Αυτό ήταν κι είναι το πρόβλημά μας.

Ότι από τη μεταπολίτευση και μετά φτιάξαμε ένα οικονομικό μοντέλο προσανατολισμένο στην παραγωγή υπηρεσιών.

Μπορεί να είχαμε χιλιάδες σπουδαίους δικηγόρους, χιλιάδες εξαιρετικούς μηχανικούς κι αρχιτέκτονες, εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, εμπόρους, μικρεμπόρους, λογιστές, συμβολαιογράφους, δημοσιογράφους κλπ, αλλά όλοι αυτοί παρήγαγαν υπηρεσίες και όχι προϊόντα για να εξαχθούν και να εισρεύσουν χρήματα.

Δηλαδή, οικονομική εσωστρέφεια. Δηλαδή, ανάγκη δανεικών.

Που διογκώθηκε ασυστόλως με την έλευση στην εξουσία του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος διέλυσε κάθε είδους παραγωγή.

Θυμάται κανένας άραγε πώς έκλεισε ο Πίτσος; Τα Ελληνικά ναυπηγεία; Πώς έκλεισαν –ουσιαστικά από τους συνδικαλιστές- κορυφαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις; Θυμάται κανένας άραγε πώς διογκώθηκε το δημόσιο και χάρισε στο ΠαΣοΚ πελάτες και στις κλίκες πλούτη;

Ο βλαξ Ολλανδός λοιπόν, δεν έχει καταλάβει ότι ακόμη και τώρα που μας δίνουν δανεικά οι χώρες του Βορρά για να καλύπτουμε τα ελλείμματα του κράτους ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΣΕ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, όλα πάνε στον βρόντο μόνο και μόνο για να συντηρούνται συντεχνίες, με απολύτως αντιπαραγωγικές δομές και δραστηριότητες που δεν παράγουν ανάπτυξη και πλούτο.

Κάποιος πρέπει να πει στον βλάκα Ολλανδό, ότι δεν είναι ενάρετος ο Βορράς και ρεμάλι ο Νότος.

Απλά υπάρχουν κανονικές παραγωγικές χώρες που είχαν ηγέτες σαν τον Σρέντερ ή τη Θάτσερ ή είχαν κοινωνίες που δεν φοβόντουσαν τις μεταρρυθμίσεις. Που έκαναν τις παρεμβάσεις τους και πρόκοψαν.

Κι υπάρχουν και χώρες με απολύτως απαρχαιωμένες οικονομίες, που οι πολιτικοί τους ασχολούνται ΜΟΝΟ με την επανεκλογή τους και νομίζουν ότι οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία αποτελούν …σημάδια του διαβόλου.

Όπως εμείς…

 

​​

 

Προηγούμενο άρθροΚαναδάς: Η κάνναβη νομιμοποιείται το 2018 στη χώρα, μεγάλη άνοδος στο Χρηματιστήριο
Επόμενο άρθροΜε την δική μου ματιά Από την δημοσιογράφο Πηγή Περσιάδου..
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.