8-2-2023 Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας εξιχνιάστηκαν κλοπές από επιχείρηση που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας εξιχνιάστηκαν κλοπές από επιχείρηση που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο 

Ταυτοποιήθηκαν 6 μέλη συμμορίας που αφαιρούσαν τμηματικά διάφορα αντικείμενα και μηχανήματα

Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 230.000 ευρώ


Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπών από επιχείρηση σε περιοχή της Πέλλας, που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 6 ημεδαπών ανδρών για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές, ο ένας εκ των οποίων είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, το βράδυ της 2ης Φεβρουαρίου 2023, στον χώρο της επιχείρησης.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς μαζί με 3 από τους συνεργούς του, είχαν αφαιρέσει από την προαναφερόμενη επιχείρηση διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, αξίας 1.500 ευρώ. Οι 2 από τους συνεργούς του στην προσπάθεια τους να διαφύγουν απώθησαν αστυνομικό με χρήση σωματικής βίας και απειλή αντικειμένου και διέφυγαν με όχημα που οδηγούσε ο τρίτος συνεργός τους.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023 οι προαναφερόμενοι 6 ημεδαποί άνδρες, δρώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν 6 κλοπές από την παραπάνω επιχείρηση αφαιρώντας καλώδια χαλκού, διάφορα εξαρτήματα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 235.000 ευρώ και προκάλεσαν φθορές συνολικής αξίας 100.000 ευρώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της επιχείρησης.

Τα μεταλλικά αντικείμενα που είχαν αφαιρεθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2023 εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. Όπως προέκυψε μέρος των κλοπιμαίων δόθηκε έναντι χρηματικής αμοιβής σε ημεδαπό άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν, καθώς και ένας μεταλλικός κόφτης 90 εκατοστών από τον χώρο της επιχείρησης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Κατάσχεση οχήματος ΤΑ Πέλλας

Προηγούμενο άρθροΧρ. Σπίρτζης: Με το καλό… Ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί οι κ.κ Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος για τις σχέσεις στελεχών τους με τη Greek Mafia; 11η ημέρα αφωνίας…
Επόμενο άρθροΣυλληπτήριο μήνυμα Νίκου Ανδρουλάκη για τον θάνατο του βουλευτή της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη