69 νησιά free Covit μέχρι τέλος Απριλίου – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όσα έγιναν γνωστά από τη συνέντευξη του Μάριου Θεμιστοκλέους, συντονιστή του εμβολιαστικού σχεδίου «Ελευθερία», αναφορικά με το τείχος ανοσίας που κτίζεται στη χώρα μας, μόνο αισιόδοξα μηνύματα εκπέμπουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί 2, 4 εκ. πολίτες με τουλάχιστον μια δόση, μεταξύ δε των οποίων και το σύνολο  των κατοίκων 69 νησιών της χώρας, με πληθυσμό μέχρι 5 χιλιάδες κατοίκους.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

«Ο προγραμματισμός μας είναι μέχρι αρχές Μαΐου να έχουν εμβολιαστεί όσοι πολίτες επιθυμούν από την ηλικία 60 και άνω καθώς και τα άτομα με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου. Εντός Μαΐου θα εμβολιαστούν τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου άρα μπορούμε να πούμε ότι τέλος Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όσοι είναι πιο ευάλωτοι στη νόσο. Μέχρι τέλος Απριλίου υπολογίζουμε ότι περισσότεροι από 2,4 εκ. συμπολίτες μας θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και θα έχουμε χτίσει το πρώτο μεγάλο τείχος ανοσίας. Ακολούθως οι εμβολιασμοί θα προχωρήσουν τον Ιούνιο στο γενικό πληθυσμό με πολύ μεγάλες παραλαβές εμβολίων», ανέφερε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «με βάση το σχεδιασμό μέχρι τέλος Απριλίου σε 69 νησιά με πληθυσμό έως 5 χιλιάδες κατοίκους θα έχουμε εμβολιάσει το σύνολο των κατοίκων που το επιθυμούν. Στα υπόλοιπα 25 νησιά μας άνω των 5.000 κατοίκων υπάρχουν μόνιμα εμβολιαστικά κέντρα με συνεχή εφοδιασμό και ο εμβολιασμός ακολουθεί το πρόγραμμα της υπόλοιπης χώρας. Για να αντιληφθείτε τη δυσκολία αυτή της διαδικασίας, για τον μέχρι τώρα εμβολιασμό στα νησιά απαιτήθηκαν 746 αποστολές, αλλά θα ήθελα να τονίσω εδώ ότι όσο δύσκολο να είναι επιχειρησιακά τόσο μεγαλύτερη είναι η υπερηφάνεια μας όταν ”κηρύσσουμε” κάποιο νησί ”Covid free”», είπε.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι τον Μάρτιο έγιναν 1,7 εκ. εμβόλια! Πιο συγκεκριμένα 1.092.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με μία δόση, 608.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση ενώ το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανέρχεται στο 10.4 %. Το πιο σημαντικό είναι ότι σε όλες σχεδόν τις ηλικιακές ομάδες η συμμετοχή ξεπερνάει το 60% χαρακτηριστικά στην ηλικιακή ομάδα 75-79 το 75% είτε έχει εμβολιαστεί ήδη, είτε έχει κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ σε καθημερινή βάση εντάσσονται και … οι «αργοπορημένοι» από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Από χθες, 5 Απριλίου ,στόχος  είναι οι εμβολιασμοί να περνούν  τους 55 χιλιάδες ημερησίως, ώστε στο τέλος του μήνα να φτάσουμε 1,5 εκ. εμβολιασμούς.

Αναμφισβήτητα όσα γίνονται με τα εμβόλια και το σχέδιο «Ελευθερία», αποτελούν το μεγαλύτερο και σημαντικότερο υγειονομικό εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην πατρίδα μας. Από 1ης Απριλίου λειτουργούν περισσότερα από χίλια εμβολιαστικά κέντρα σε 460 διαφορετικά σημεία, με πάνω από 5χιλιάδες άτομα να εργάζονται παράλληλα: 3.500 από το Υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, 500 από τις Ένοπλες δυνάμεις, 500 από την Πολιτική Προστασία και την Ελληνική Αστυνομία, 500 από τις εταιρείες αποθήκευσης και διανομής καθώς και από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ευελπιστούμε λοιπόν, να κτιστεί όσο πιο σύντομα γίνεται το τείχος ανοσίας που απαιτείται για να γυρίσουμε στην κανονικότητα. Κι η σύνεση όλων στον τομέα ατομική ευθύνη, δεν μπορεί παρά να είναι κορυφαία αναγκαιότητα για όλους μας…

 

Ας ελπίσουμε λοιπόν, όσο πιο σύντομα να δούμε το φως στο τούνελ πιο φωτεινό…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 6 Απριλίου 2021
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Μητσοτάκη στη Λιβύη – «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει τη Λιβύη με όλους τους τρόπους, τόσο στο διμερές όσο και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο»
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.