30.000 νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν τον επόμενο μήνα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης

30.000 νέες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν μέσα στον επόμενο μήνα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα  ο Διοικητής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης. Ο ίδιος, μίλησε για ένα από  τα πιο εμβληματικά έργα «που θα κάνουμε φέτος».

30.000 νέες θέσεις εργασίας με πολύ υψηλά ποσοστά επιδότησης

Οι  30.000 θέσεις  θα αφορούν επιδότηση στην εργασία και κίνητρα στις επιχειρήσεις προκειμένου να προσλάβουν άτομα άνω των 45 χρόνων, νέους από 18 έως 29 χρόνων και άτομα από ευπαθείς ομάδες και μονογονεϊκές οικογένειες «γυναίκες δηλαδή που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας μετά την ανατροφή των παιδιών τους».

Εντατικοποιούμε τη βοήθεια σε όσους ψάχνουν δουλειά

Όπως είπε ο κ. Πρωτοψάλτης ένα από τα σημαντικότερα που λένε οι επιχειρηματίες είναι ότι πολλοί υποψήφιοι εργαζόμενοι δεν ξέρουν να στήσουν ένα σωστό βιογραφικό ούτε να κάνουν μια σωστή συνέντευξη. Χρειάζονται βοήθεια σ αυτό. «Θα ζητήσω από τις επιχειρήσεις μας να εντατικοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο βοηθάμε αυτούς που ψάχνουν για δουλειά».

«Ήδη μόλις προσλάβαμε 540 εργασιακούς συμβούλους από το ταμείο Ανάκαμψης και υπερδιπλασιάσαμε τον αριθμό των συμβούλων μας οπότε φανταστείτε πως πήγαμε από 400 συμβούλους σε 940 μέσα στους τελευταίους μήνες. Είναι μια από τις εμβληματικές κινήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης» σημείωσε.

Δείτε τι είπε ο κ. Πρωτοψάλτης:

Προηγούμενο άρθροΔίπλα στην τρίτη ηλικία ο Τάσος Μπαρτζώκας! Επίσκεψη στο Γηροκομείο Νάουσας
Επόμενο άρθροΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: “Εμείς δεν μπαίνουμε σε παιχνίδια «προσωπικού επιπέδου»”