1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Πληροφορικής

Την Τρίτη 12/5/2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2ο ΠΑΝ.Φ.Ε.ΤΕ.Π. (Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Πληροφορικής) στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας. Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης:

 α. Η ομάδα CERN κατασκεύασε οκτώ θαλάμους νέφωσης και τους χρησιμοποίησε, για να παρατηρήσει ίχνη μιονίων, δηλαδή κοσμικής ακτινοβολίας, η οποία δημιουργήθηκε και συνεχίζει να υπάρχει από τη  « Μεγάλη Έκρηξη ».

 β. Η ομάδα Ρομποτικής σχεδίασε και  παρουσίασε το νέο απόκτημα του σχολείου, το εκπαιδευτικό Ρομπότ “ev3”. Οι μαθητές προγραμμάτισαν το ρομπότ, ώστε να κινείται με άνεση στους δρόμους μιας μακέτας που αναπαριστά μικρή πόλη.

rompot

robot1

 γ. Πραγματοποιήθηκε η έκθεση Τεχνολογίας, στην οποίαν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου παρουσίασαν τα ατομικά έργα τους και οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου τις ομαδικές κατασκευές τους, οι οποίες αποτελούν μακέτες εργοστασίων, και τις αντίστοιχες γραπτές εργασίες τους

 Οι υπεύθυνοι καθηγητές υλοποίησης του 2ου  ΠΑΝ.Φ.Ε.ΤΕ.Π. , Ζουπίδης Αναστάσιος, Καρκαμάνης Γεώργιος, Χατζηαθανασιάδου Αναστασία, ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας για την ηθική και οικονομική υποστήριξη.

robot3 robot1 a1 a2 a3 a4

Προηγούμενο άρθροΓΑΣ Αλεξάνδρεια μπάσκετ: Το Σάββατο 16 Μαΐου η «μάχη» της ανόδου
Επόμενο άρθροΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ: Υπογράφθηκε η ΚΥΑ – Ποιοι το δικαιούνται – Τι απαιτείται και τι παρέχει.