Χαιρετισμός του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Γενική Συνέλευση Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και στο 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου στη Βέροια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και Βουλευτής – Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό και παρακολούθησε το Σάββατο την Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και το 1ο Φεστιβάλ για το Ροδάκινο, εκδηλώσεις που αμφότερες πραγματοποιήθηκαν αυτές τις ημέρες στην Βέροια.

theoxaropoulos-gs-diktiou-poleon-me-limnes_veria28-5-2016-(1)Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες πραγματοποίησε την Ετήσια Συνέλευση με την παρουσία Δημάρχων, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Βέροιας, ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, η Διοίκηση της ΔΕΗ και όλοι οι αρμόδιοι για τις λίμνες.\theoxaropoulos-gs-diktiou-poleon-me-limnes_veria28-5-2016-(2)

Ο κ. Θεοχαρόπουλος απευθυνόμενος στους Δημάρχους, αντιπροσωπείες Δήμων και Περιφερειαρχών και άλλους εταίρους που συμμετείχαν στην Συνέλευση του Δικτύου, σημείωσε την σπουδαιότητα του εγχειρήματος της δημιουργίας του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και την ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση, συντονισμένα και αποτελεσματικά, να διαχειρίζεται τους υδάτινους πόρους με αναπτυξιακή κατεύθυνση, αξιοποιώντας και παράλληλα προστατεύοντας τους υδάτινους πόρους της χώρας.

theoxaropoulos-gs-diktiou-poleon-me-limnes_veria28-5-2016-(3)Τόνισε ότι οι λίμνες έχουν πολλαπλή χρησιμότητα τόσο για την άρδευση και την ύδρευση όσο και για το περιβάλλον και την ψυχαγωγία. Άλλωστε, ο κ. Θεοχαρόπουλος ασχολήθηκε ενεργά με αυτό το θέμα τόσο επιστημονικά όσο και κατά την θητεία του ως ειδικός γραμματέας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου είχε αναλάβει σχετικές δράσεις και είχε εξασφαλίσει κοινοτικές χρηματοδοτήσεις για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων στην αγροτική οικονομία με τα αρδευτικά δίκτυα και τα φράγματα.

  Στο 1ο Φεστιβάλ για το Ροδάκινο ο κ. Θεοχαρόπουλος παρακολούθησε εισηγήσεις. Στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων, πως μόνο αν γίνουμε παραγωγικοί μπορεί να υπάρχει οικονομική ανάκαμψη. Προς αυτή την κατεύθυνση, η αγροτική οικονομία, ο πρωτογενής τομέας και τα προϊόντα του, πρέπει να αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Ωστόσο, όπως είπε, με πολιτικές υπερφορολόγησης δεν μπορεί αυτή η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα να συμβεί.  Το μόνο που ζητάνε οι παραγωγοί και όσοι ασχολούνται με το ροδάκινο είναι να μην βάζει το κράτος συνέχεια εμπόδια.

theoxaropoulos-sinedrio-rodakino_veria28-5-2016-(1)Εξάλλου το ροδάκινο συνεισφέρει, τόσο το συμπύρηνο όσο και το επιτραπέζιο, στην αύξηση των εξαγωγών και στην μείωση των ελλειμμάτων. Τόνισε ότι είμαστε μία από τις τρεις κυριότερες χώρες στην Ευρώπη και από τις πέντε στον κόσμο στο ροδάκινο και αυτό το πλεονέκτημα πρέπει να αξιοποιηθεί και έθεσε παραδείγματα για τα επιτραπέζια ροδάκινα σε σχέση με Γαλλία και για την ανάγκη να μπει η χώρα σε καινούριες αγορές με υπερπρώιμες ποικιλίες. Τόνισε ιδιαίτερα την σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία των μεταποιημένων ροδακίνων της περιοχής.

theoxaropoulos-sinedrio-rodakino_veria28-5-2016-(3)Εξάλλου η σχέση του κ. Θεοχαρόπουλου με το ροδάκινο είναι πολλαπλή, επιστημονική (διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας), επαγγελματική (είναι γεωπόνος), διοικητική (διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών στο Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης) και εμπειρική, καθώς είναι από την Βέροια και έχει άμεση και οικογενειακή ενασχόληση με το ροδάκινο. Δεσμεύθηκε με βάση όλα τα παραπάνω ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση της καλλιέργειας με στόχο την μείωση της ανεργίας και την αύξηση των εισοδημάτων.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδα εφημερίδων της Κυριακής 29 Μαΐου 2016
Επόμενο άρθροΟμαδικές και ατομικές απολύσεις και νομοτέλεια – Γράφει Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος