Γράφει η Φωτεινή Α. Κασσαβέτη
Φέτος σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός της χώρας μας κρυολόγησε με όλα τα επακόλουθα συμπτώματα όπως πονόλαιμος, βήχας, πυρετός κ.α.
Σήμερα θα σας δώσω μια πολύ χρήσιμη συνταγή που βοηθάει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου, του βήχα και του κρυολογήματος.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ
1. Τζίντζερ και λεμόνι. Το λεμόνι να μην έχει κερωθεί .
2. Ανθόμελο
3. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το τζίντζερ
4. Ρίχνουμε τα κυβάκια τζίντζερ μέσα στο βάζο με το ανθόμελο και αναδεύουμε με το κουταλάκι
5. Κόβουμε σε κυβάκια το λεμόνι μαζί με την φλούδα του. Να έχετε πλύνει καλά το λεμόνι πριν το κάνετε κυβάκια.
6. Ρίχνουμε τα κυβάκια λεμονιού στο βάζο με το ανθόμελο και αναδεύουμε να αναμειχθούν καλά.
7. Ρίχνουμε ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης στο βάζο με το μίγμα και αναδεύουμε πολύ καλά.
8. Αναδεύουμε για να αναμειχθούν πολύ καλά τα υλικά. Το κλείνουμε το βάζο και το βάζουμε σε σκιερό μέρος για 2 με 3 μέρες. Μετά το χρησιμοποιούμε όπως αναφέραμε παραπάνω στον ΤΡΟΠΟ ΧΡΗΣΗΣ.