ΦΡΟΣΩ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ: ΟΧΙ στην κατάργηση του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας και του A.T. Πλατέος

Την κάθετη αντίθεσή της στην αποδυνάμωση του Αστυνομικού Τμημάτος Νάουσας και την κατάργηση του Α.Τ. Πλατέος εξέφρασε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου στην ενημερωτική σύσκεψη που οργάνωσε την Τετάρτη η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κ. Μακεδονίας με θέμα την αναδιάταξη των Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής και σκοπό τη διαβούλευση με τις τοπικές αρχές και τους βουλευτές των παραπάνω νομών πριν τις οριστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με την πρόταση, που όπως τονίστηκε γίνεται με σκοπό τον εξορθολογισμό των αστυνομικών δυνάμεων όλης της χώρας λόγω της δραστικής μείωσης του προσωπικού τα τελευταία χρόνια, για την Ημαθία προβλέπεται η κατάργηση του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας και η συνένωσή του με το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας, καθώς και η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος και η συνένωσή του στο Α.Τ. Αλεξάνδρειας. Επίσης προτείνεται η κατάργηση των Α.Σ. Μελίκης και Σ.Τ.Α.Βεργίνας.

 Η βουλευτής δια της εκπροσώπου της επεσήμανε ότι μια τέτοια ενέργεια θα αυξήσει το κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ως απόρροια της οικονομικής κρίσης που βιώνει η κοινωνία μας.

 Ειδικά για το Tμήμα Ασφαλείας Νάουσας τόνισε ότι μετά τη συγχώνευση με τους δήμους Ανθεμίων και Ειρηνούπολης, αστυνομεύει έναν πληθυσμό 35.000 περίπου κατοίκων, και η κατάργησή του θα καταστήσει πρακτικά αδύνατη την αστυνόμευση αυτών των περιοχών από το εναπομείναν Α.Τ. Νάουσας, αφού οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες και το προσωπικό που θα μείνει για να επανδρώσει το Α.Τ. Νάουσας θα είναι ελάχιστο.

 «Αυτό που χρειάζονται τα Αστυνομικά Τμήματα Ημαθίας είναι ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή ώστε να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση των περιοχών», τόνισε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του παραρτήματος της Αλεξάνδρειας του ΣΔΕ Νάουσας στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Επόμενο άρθροΚλοπή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας