Υπ. Οικονομικών: Έρχονται ραβασάκια για ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη ενεργοποιούνται άμεσα οι διατάξεις για τον εντοπισμό πάνω από 600.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις βάση των οποίων θα εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα

Έτσι το υπουργείο θα αποστείλει ειδοποιητήρια στους κάτοχους των ανασφάλιστων οχημάτων μέσω των οποίων θα καλούνται μέσα σε διάστημα 10 ημερών είτε να αποδείξουν αν τα οχήματά τους είναι ασφαλισμένα, είτε να σπεύσουν να τα ασφαλίσουν καταβάλλοντας ταυτόχρονα 250€ πρόστιμο.

Ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα τέθηκε σε ισχύ τον Μάϊο του 2014 και μεταξύ άλλων προβλέπει μεγάλα πρόστιμα, ποινές φυλάκισης, αφαίρεση αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων αν σε έλεγχο της Τροχαίας διαπιστωθεί ότι το όχημα είναι ανασφάλιστο.

Αν το ανασφάλιστο όχημα εμπλακεί σε ατύχημα προβλέπεται αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για δύο χρόνια, ενώ σε περίπτωση υποτροπής σε τρία χρόνια. Για την ίδια περίπτωση προβλέπεται ποινή φυλάκισης από δύο μήνες μέχρι ένα χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3000€

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονται σε 26 εκατ. ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΠΛΟΚΟΥ ΝΗΣΕΛΙΟΥ: Ανακοίνωση
Επόμενο άρθροΣύμπραξη αλληλεγγύης των αγροτών Αλεξάνδρειας Αιγινίου (φωτό-βίντεο-δηλώσεις)