Υπερφορτωμένη κυκλοφοριακά η Αλεξάνδρεια. Βίντεο

Τα τελευταία δυο χρόνια παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία, ιδιαίτερα φορτηγών αυτοκινήτων Ελληνικής και ξένης εθνικότητας, στην Παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών που διέρχεται και μέσα από την πόλη της Αλεξάνδρειας (οδός 28ης Οκτωβρίου).

Τι έγινε λοιπόν και αυξήθηκε η κυκλοφορία στην ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Αθηνών; Κυρίως τα φορτηγά ελληνικά ή ξένα επιλέγουν την παλαιά εθνική οδό εξαιτίας του κόστους των διοδίων. Κινούμενοι στην ΠΕΟ αποφεύγουν τα διόδια Μαλγάρων και τα πρόσφατα του Αιγινίου.

Δείτε το βίντεο:

Βαριά οχήματα διέρχονται μέσα από την πόλη της Αλεξάνδρειας (οδός 28ης Οκτωβρίου) όπου και στις δυο πλευρές του δρόμου υπάρχουν κτίρια. Καταπονείται από τα βαριά οχήματα το οδόστρωμα και υπάρχει υπόνοια να καταπονούνται από τους κραδασμούς και τα κτίρια.

Επιβάλλεται με πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξάνδρειας να γίνει σύσκεψη, στην οποία θα μετέχουν συγκοινωνιολόγος και πολιτικός μηχανικός – στατικολόγος, με την βοήθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το να ληφθούν μόνο αστυνομικά μέτρα, δηλαδή η λογική «σε κάνω συνεχώς έλεγχο για να σε αποτρέψω να διέρχεσαι από την ΠΕΟ» φαντάζει ως παιδική αφέλεια. Χρειάζεται λύση ουσιαστική και μόνιμη.

Προηγούμενο άρθροΜελίκη: Το γλέντησαν οι απολυμένοι υδρονομείς της Δημοτικής Ενότητας Μελίκης
Επόμενο άρθροΠλατύ: Τώρα σύγκρουση αυτοκινήτων στο Πλατύ. Ευτυχώς μόνο με υλικές ζημίες