Τρομοκράτες χτύπησαν στο Παρίσι – Πάνω από 150 οι νεκροί

Τρομοκρατικές συντονισμένες επιθέσεις σε έξι σημεία  δέχθηκε χθες το βράδι μετά τις 10μ.μ. το Παρίσι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα θύματα των επιθέσεων είναι 150 ίσως και περισσότερα, ενώ οι τραυματίες  ξεπερνούν τους 200 με 80 από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση.

Από τα αιματηρά  τρομοκρατικά χτυπήματα, τα τρία έγιναν στο κέντρο του Παρισιού, στην «Place de la République» που ήταν κατάμεστη κόσμου, ενώ μια ακόμη επίθεση σημειώθηκε εκτός κέντρου, στο γήπεδο «Stade de France», στα προάστια της Γαλλικής πρωτεύουσας. Μάλιστα τον αγώνα παρακολουθούσε και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.  Οι επιθέσεις ήταν πολύνεκρες με μεγαλύτερη αυτή στον συναυλιακό χώρο, όπου πάνω από 70 θεατές δολοφονήθηκαν με την αστυνομία να μιλάει για σφαγή.

Η πρώτη επίθεση έγινε στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης.  Σύμφωνα με πληροφορίες, τρομοκράτες εφόρμησαν με καλάσνικοφ στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν, ενώ ταυτόχρονα  έριξαν και χειροβομβίδες. Μετά ακολούθησαν οι επιθέσεις στο γεμάτο κόσμου θέατρο Μπατακλάν, όπου σύμφωνα με την αστυνομία βρίσκονται οι περισσότεροι νεκροί και ακολούθησαν οι υπόλοιπες επιθέσεις.

Ο Δήμος του Παρισίου ζήτησε  από τον κόσμο να μείνει στα σπίτια του. Μάλιστα υπάρχουν ηλεκτρονικές ανακοινώσεις στους δρόμους της πόλης όπου αναφέρουν: «Σας καλούμε να μείνετε στο σπίτι σας και να περιμένετε οδηγίες από τις αρχές»

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κήρυξε όλη την Γαλλική επικράτεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ ταυτόχρονα με εντολή του έκλεισαν τα Γαλλικά σύνορα.

Προηγούμενο άρθροΣυμφωνία Αράχου με Χρήστο Υφαντίδη!!
Επόμενο άρθροΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΜΠΑΣΚΕΤ: «Δείπνο ενότητας!» (φωτό)