Τραγωδία στο Πολεμικό Ναυτικό μας – Κατέπεσε ελικόπτερό στη βραχονησίδα Κίναρος

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού μας τύπου Agusta Bell 212 αγνοούταν από τις 2.45 τη νύχτα. Το ελικόπτερο μετείχε σε άσκηση του Ναυτικού και είχε απονηωθεί από την φρεγάτα «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ».

Κατά την 8πμ  εντοπίστηκαν μερικά  συντρίμμια του ελικοπτέρου στη βραχονησίδα Κίναρος. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Άμυνας και με τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας η έρευνα είναι ακόμα  σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του τριμελούς πληρώματος.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης κυβερνήτης, ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς συγκυβερνήτης και ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου χειριστής οργάνων.

Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού που εστάλη στις 6:28 το πρωί έχει ως εξής:

”Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας”.

Δείτε στο βίντεο την νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

Προηγούμενο άρθροΓεωργοί Δήμου Αλεξάνδρειας: Κατεβαίνουν το Σάββατο στην Αθήνα οι αγρότες
Επόμενο άρθροΗ ΑΕ Σχοινά συγχαίρει τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας