Το Υπουργείο Παιδείας βράβευσε το 1ο Δημ. Σχολείο Αλεξάνδρειας και το 2ο Δημoτικό Σχολείο Μελίκης Ημαθίας

Στην Κεντρική Αίθουσα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ( Ζακλίν ντε Ρομιγι) πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η τελετή βράβευσης του 5ου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους με τίτλο “Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία”.

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και τη Δημόσια Τηλεόραση ΝΕΡΙΤ.

Απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν “Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία” και συμμετείχαν 160 ταινίες τις οποίες οι μαθητές υπογράφουν ως δημιουργοί σκηνοθέτες σεναριογράφοι μουσικοί και ηθοποιοί.

Στην κατάμεστη αίθουσα μεγάλοι πρωταγωνιστές: μαθητές και οι μαθήτριες από όλη την Ελλάδα. Αξιομνημόνευτη είναι η παρουσία μαθητών από απομακρυσμένα νησιά αλλά και οι εκπρόσωποι από δύο σχολεία του Καΐρου την Αχιλλοπούλειο και την Αμπέτειο Σχολή.

«Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό είτε βραβεύτηκαν είτε όχι» είπε από το βήμα ο Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς κυρώνοντας την τελετή έναρξης. «Το Υπουργείο είναι πάντα ανοικτό σε εσάς. Ζωντανεύει με την παρουσία σας και αποδεικνύει την ύπαρξη του ως κτήριο όταν είστε εδώ. Σήμερα είναι παρόν εδώ το μέλλον της Ελλάδας. Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε τα πράγματα καλύτερα για όλους μας.» υπογράμμισε απευθυνόμενος στα παιδιά. Πρόσθεσε επίσης ότι στο εν λόγω διαγωνισμό όπως και σε κάθε σχετικό διαγωνισμό έχει «πρώτιστη σημασία η συμμετοχή, η προσπάθεια, η ανάδειξη των ευαισθησιών και των ταλέντων όσων συμμετέχουν. Οπότε τα παιδιά έκαναν το κάτι παραπάνω από την επιτροπή που ανέδειξε τους βραβευμένους, τα συγχαίρουμε».

Ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας και πρόεδρος της Κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού Αντώνης Παπαδόπουλος τόνισε ότι ο σκοπός του διαγωνισμού είναι να δημιουργήσει έλλογους θεατές. Να ξεφύγουμε από τα τηλεοπτικά πρότυπα τα οποία δεν είναι αναγκαστικά αρνητικά αλλά όχι και υποχρεωτικά καλά». Επίσης ότι ο διαγωνισμός έχει ως στόχο οι μαθητές να εξοικειωθούν με τη γλώσσα της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής»

Στην τελετή έδωσε το παρόν ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Τάσος Κουράκης.

Μίλησαν (αλφαβητικά)

Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος: πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

Δελιοτζάκης Μένος: σκηνοθέτη της ΕΡΤ ΑΕ εκ μέρους του απερχόμενου Προέδρου Πέτρου Μάη.

Παπασταμόπουλος Ξενοφώντας: διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευση Σερρών

Καφετζόπουλος Ευάγγελος: πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ

Σφακιανάκης Μανώλης: υποστράτηγος επικεφαλής του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χαριοπολίτου Αικατερίνη: προϊσταμένη του τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠΠΑΙΘ.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απένειμε εκτός των άλλων τις κάτωθι διακρίσεις : 3ο Βραβείο στην κατηγορία  ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ  (ταινία μικρού μήκους «Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας  και στην κατηγορία ΕΞΩΦΥΛΛΑ DVD  το 2ο βραβείο στο 2ο Δημoτικό Σχολείο Μελίκης Ημαθίας  για την εργασία των μαθητών με τίτλο «ΤΥΦΛΟΜΙΓΑ».

Προηγούμενο άρθροΕγκύκλιος για διαδικασία έγκρισης φυτοπροστασίας «120 ημερών»
Επόμενο άρθροΧειρόφρενο σε 250.000 αιτήσεις για συντάξεις, πιέσεις για νέες μειώσεις