Το Λύκειο Πλατέος επισκέφθηκε το 3ο ΤΕΑΣ και την Σχολή Αεροπορίας Στρατού

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΟΪΟΥ» ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

lik 1

Η 27η Οκτωβρίου – ημέρα της σημαίας – για την εκπαίδευση έχει καθιερωθεί ως η ημέρα που στα σχολεία γίνονται εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 και επίσης είναι η ημέρα που οι σχολικές κοινότητες βραβεύουν τους «άριστους» της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Ένα διαφορετικό τρόπο επέλεξαν στο ΓΕ.Λ. Πλατέος να τιμήσουν αυτή τη μέρα πραγματοποιώντας εκπαιδευτική επίσκεψη στο στρατόπεδο του 3ου Τ.Ε.Α.Σ. (Μακεδονομάχου Δημητρίου Πρόϊου) στο Παλιοχώρι.

lik 2

Στο χώρο αυτό, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, που έτυχαν της ιδιαίτερα θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από όλους τους συντελεστές των στρατιωτικών μονάδων του στρατοπέδου, παρακολούθησαν στην αρχή το τελετουργικό για την ημέρα που περιελάμβανε:

1 Χαιρετισμό από το διοικητή της Σχολής Αεροπορίας Στρατού συνταγματάρχη κ. Μπαντιμαρούδη Χαράλαμπο, ο οποίος συνοδεύτηκε και από πτήση «χαιρετισμού» δύο ελικοπτέρων πάνω από το χώρο που γινόταν η εκδήλωση.

2 Ανάγνωση του μηνύματος του Υ.Π.Π.Ε.Θ. κ. Φίλη για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου,

3 Ομιλία από την εκπαιδευτικό κ. Περπέρογλου Β. για τη σημασία της ημέρας του «ΟΧΙ» και τις προεκτάσεις της.

4 Ομιλία για τη σημασία της παιδείας από το στέλεχος των Ε.Δ. κ. Εξύζογλου Β.

5 Ομιλία για το ρόλο και τη σημασία των Ενόπλων Δυνάμεων από το διευθυντή του σχολείου κ. Θεοδωρακόπουλο Πρόδρομο.

6 Απονομή των αριστείων – βραβείων στους μαθητές.

7 Τραγούδια του αλβανικού έπους. Η μικρή γιορτή έκλεισε με το τραγούδι «φίλοι κι αδέλφια» Ν. Ξυλούρη (στίχοι Ιακ. Καμπανέλης και μουσική Στ. Ξαρχάκου)

lik 3

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι δύο ομιλίες τόσο του κ. Εξύζογλου όσο και του διευθυντή, οι οποίοι σε μία «αντιστροφή» ρόλων αναφέρθηκαν, ο μεν πρώτος στη σημασία της παιδείας και ο δεύτερος στο ρόλο των Ε.Δ. τη σημερινή εποχή.

Και στις δύο ομιλίες υπήρχε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού (εκπαιδευτικοί και στελέχη των Ε.Δ.) και στη συμμετοχή του στην αποδοτική λειτουργία και την αποτελεσματική εκπλήρωση των στόχων των δύο πολύ σημαντικών θεσμών της κοινωνίας μας.

lik 4

Στη συνέχεια, από στελέχη του στρατοπέδου, έγινε ξενάγηση στους χώρους του στρατοπέδου, ενημέρωση για τις εργασίες που γίνονται σε αυτούς, τον επιχειρησιακό ρόλο της μονάδας και των ελικοπτέρων. Ιδιαίτερη ήταν η βιωματική πληροφόρηση που είχαν οι μαθητές στην πίστα στάθμευσης των ελικοπτέρων με την επιβίβαση σε αυτά, όπως και στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου.

lik 5

Ο τρόπος παρουσίασης των δράσεων της μονάδας, η πληροφόρηση και ενημέρωση από τα στελέχη ήταν τόσο εμπεριστατωμένοι που τελικά ο χρόνος της επίσκεψης αποδείχθηκε λίγος με τους μαθητές να «ρουφούν» στην κυριολεξία κάθε πληροφορία από τα ερεθίσματα και τις παραστάσεις που λάμβαναν.

lik 6

Η σχολική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Πλατέος αισθανόμενη την ανάγκη ευχαριστεί τους:

1 κ. Μπαντιμαρούδη Χαράλαμπο, συνταγματάρχη – διοικητή της Σχολής Αεροπορίας Στρατού

2 κ. Ζιάκα Κωνσταντίνο, ταγματάρχη – διοικητή του 3ου Τ.Ε.Α.Σ.

3 κ. Παπουτσή Δημήτριο, λοχαγό – υπεύθυνο του στρατοπέδου για τον προγραμματισμό της επίσκεψης

καθώς και όλα τα υπόλοιπα στελέχη του στρατοπέδου, που σε μία δύσκολη συγκυρία για το στρατόπεδο (προετοιμασία παρέλασης και απονομής πτυχίων), για την ανταπόκριση και την ευαισθησία που έδειξαν στην πραγματοποίηση της επίσκεψης και ιδιαίτερα την πολύ «ανθρώπινη» φιλοξενία που επιφύλαξαν σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη θέληση και την πρωτοβουλία για συνεργασία των θεσμών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά.

lik 7
1
lik 9
2
lik 93
3
lik 91
4
lik 92
5
lik 8
6

lik 94lik 96lik 97lik 98lik 95lik 99lik 991lik 992lik 993lik 994lik 995lik 996lik 998lik 997

Προηγούμενο άρθροΈβρασαν τα τσίπουρα οι χορευτές του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης & Περιχώρων
Επόμενο άρθροΤο «κρίσιμο» ραντεβού των αγροτών στην Κουλούρα. (φωτό-βίντεο-δηλώσεις Π. Γκυρίνη, Π. Μεσαλά)