Το κυβερνητικό παραμύθι πάει σύννεφο… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σε μια Ελλάδα που οι επιχειρήσεις κλείνουν ή φεύγουν στο εξωτερικό, οι φορολογικές υποχρεώσεις που εξαναγκάζει η κυβέρνηση τους Έλληνες τους εξαντλούν καθημερινά, η απασχόληση μειώνεται με γοργούς ρυθμούς και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες εργάζονται χωρίς να πληρώνονται ή πληρώνονται στη χάξη και στη φέξη, οι κυβερνητικοί εξακολουθούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πέραν των όσων υποσχέθηκαν και δεν εφάρμοσαν, παίζουν με τα νεύρα της κοινωνίας.

Ενώ έφεραν το πιο βαρύ μνημόνιο από όσα είχαν προηγηθεί, ενώ συστηματικά πολεμάνε αδίστακτα την επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα αντί να συρρικνώνουν τις δαπάνες του Κράτους, βγαίνουν και ονομάζουν αυτό το δυσβάσταχτο μνημόνιο….  «Εθνικό πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων»!

Κι ύστερα βγαίνουν ένας ένας οι κυβερνητικοί παράγοντες και… ρίχνουν μαύρο δάκρυ… επειδή διαφωνούν με όσα κάνουν. Όπως ο Σπίρτζης, ο Δρίτσας, ο Σκουρλέτης και άλλοι αστέρες.

Ενώ ακόμη και τον δανεισμό της χώρας δεν τον χαρακτηρίζουν έτσι αλλά…. «ευνοϊκή χρηματοδότηση»…

Τη δε βαρύτατη φορολογία που φέρνει ολοταχώς μεγαλύτερη ύφεση, την ονομάζουν… «αναδιανεμητικούς φόρους»…

Παραμύθι χωρίς τέλος.

Σανό στους αδαείς και στους πελάτες.

Κι όμως μια απλή ματιά να ρίξει κάποιος στο τραπεζικό σύστημα, θα διαπιστώσει το χάος.

Τα δάνεια ελλήνων πολιτών που εμφανίζουν καθυστερήσεις, για περισσότερες από 90 ημέρες, αντιστοιχούν στο 44,2% του ΑΕΠ. Αν σε αυτά προστεθούν τα προβληματικά δάνεια, δηλαδή αυτά που έχουν μικρότερες -αλλά συνεχείς- καθυστερήσεις από τις 90 ημέρες, τότε ανέρχονται σε περισσότερα από 110 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν σε άνω του 58% του ΑΕΠ και σε λίγο περισσότερο από το 50% του συνόλου των χορηγήσεων.
Την ίδια στιγμή οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες έχουν κατρακυλήσει στα 128 δισεκατομμύρια ενώ τα δάνεια που έχουν χορηγήσει διαμορφώνονται στα 211,3 δις Ευρώ. Από αυτά, τα 84 είναι δάνεια σε καθυστέρηση.
Το παραμύθι της …σκληρής διαπραγμάτευσης συνεχίζεται, όπως και οι καθημερινές παραστάσεις της ανεπάρκειας και της επικινδυνότητάς τους.

Και ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο;

Ότι οι περισσότεροι από δαύτους δεν έχουν συναίσθηση του τι λένε, τι κάνουν και σε τι κινδύνους περιπλέκουν συνεχώς τη χώρα…

Εξακολουθούν να ζουν στις αυταπάτες και τις ουτοπίες τους.

Κι είναι ικανοί να πουν ότι ψήφισαν το τρίτο και πιο επώδυνο μνημόνιο για να το… σκίσουν εν συνεχεία μπροστά στη Βουλή…

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑΕ ΣΧΟΙΝΑ: Συνεχίζει το δίδυμο Παπακωνσταντίνου-Κατσάρα στην ΑΕ Σχοινά
Επόμενο άρθροΗ τρόικα βάζει… χέρι στο Δημόσιο – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.