Το κίνημα «Παραιτηθείτε» κι ο ΣΥΡΙΖΑ – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεκαετίες ολόκληρες η Αριστερά κατείχε τα πρωτεία σε κάθε είδους πολιτικό ακτιβισμό, σε κάθε διαδήλωση, σε κάθε πορεία, σε κάθε διαμαρτυρία.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Συνεπικουρούμενη από τον κρατικό συνδικαλισμό και λοιπές ομάδες αρεσκόμενες στην … επαναστατική γυμναστική.

Εξ ου και οι αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών, στη σημερινή διαδήλωση του κινήματος «Παραιτηθείτε», σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,  που έχει αφετηρία το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο … πολύς υπουργός Παιδείας , ανέφερε ανερυθρίαστα ότι κινείται στα…. όρια της Συνταγματικότητας!

Χυδαία λογική, πολύ περισσότερο όταν όλοι γνωρίζουμε τι έχει συμβεί – ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν- στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις του τόπου.

Από τα γεγονότα του 2008, μέχρι την… αντιμνημονιακή διαδήλωση που κατέληξε στον εμπρησμό της Marfin και στον θάνατο ανθρώπων.

Συν το γεγονός ότι από την στιγμή που ανέλαβε την εξουσία η… Αριστερά, σχεδόν εξαφανίστηκαν οι… μπαχαλάκηδες, που σε κάθε συγκέντρωση έκαναν την Αθήνα μπουρλότο!

Όμως, δεν είναι μόνο ο Φίλης. Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, με σαθρά επιχειρήματα προσδίδουν στην σημερινή κινητοποίηση … ταξικό πρόσημο. Ειρωνεύονται, λοιδορούν, λένε συνειδητά ψέματα, μόνο και μόνο για να απομειώσουν την σημασία της ειρηνικής διαμαρτυρίας κάποιων χιλιάδων ανθρώπων εναντίον των εξουθενωτικών και διαλυτικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Η αλήθεια είναι ότι όσα ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα, θίγουν κατά κύριο λόγο τους μη έχοντες και την μεσαία τάξη.

Οι οποίοι, στον ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα βλέπουν ότι η Ελλάδα κι οι ίδιοι βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από ότι στα τέλη του 2014.

Βλέπουν ότι οι αυταπάτες και τα παραμύθια, οι … Βαρουφακιάδες και οι μακροχρόνιες δήθεν διαπραγματεύσεις, οδηγούν την κοινωνία και τη χώρα στο να ζήσει εικόνες Βενεζουέλας.

Συνεπώς, μόνο ως αλαζονεία και αμετροέπεια μπορούν να χαρακτηριστούν όσα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις σημερινές συγκεντρώσεις.

Λες και δεν είναι οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό και πριν αναλάβουν την εξουσία, απαιτούσαν παντοιοτρόπως να φύγουν οι τότε κυβερνώντες…

Λες και δεν είναι οι ίδιοι που πετούσαν γιαούρτια σε πολιτικούς τους αντιπάλους, τους προπηλάκιζαν, τους κτυπούσαν (περίπτωση Κωστή Χατζηδάκη), τους αποκαλούσαν …γερμανοτσολιάδες και …προδότες.

Λες και μόνο εκείνοι είναι εκφραστές της λαϊκής βούλησης…

Προηγούμενο άρθροΔήλωση της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου για τον πολιτευτή Κ. Πατέρα
Επόμενο άρθροΗ μη αποζημίωση του εμβολίου για την μηνιγγίτιδα Β αποτρεπτικός παράγοντας για την πρόληψη της νόσου
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.