Τι είπε ο Περιφερειάρχης Κ. Μ. Απ. Τζιτζικώστας για Βιομηχανία Ζάχαρης και αντιπλημμυρικά έργα

Τι είπε ο Περιφερειάρχης Κ. Μ. Απ. Τζιτζικώστας για Βιομηχανία Ζάχαρης και αντιπλημμυρικά έργα

ΕΒΖ

 Για το θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και των τευτλοπαραγωγών, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αποπληρωμή της περσινής παραγωγής, καθώς τα χρέη προς τους τευτλοπαραγωγούς ανέρχονται πλέον σε περίπου 8 εκ. ευρώ.

«Η παραγωγή ζάχαρης είναι σήμερα στον… αέρα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και συμπλήρωσε ότι «πρέπει άμεσα να εξυγιανθεί η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, να λειτουργήσει με βιώσιμο τρόπο και ανταγωνιστικά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια ως χώρα να χάσουμε την παραγωγή ζάχαρης. Πριν από δυο χρόνια διεκδικήσαμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την κυβέρνηση και πετύχαμε τη συνέχιση λειτουργίας της ΕΒΖ. Σήμερα είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το ίδιο. Δεσμευόμαστε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, προκειμένου η παραγωγή ζάχαρης να συνεχιστεί απρόσκοπτα στη χώρα μας».

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

 Για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το πιο μεγάλο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Κεντρική Μακεδονία υλοποιείται στις Σέρρες».

Όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ολοκληρώθηκαν εντός του προβλεπόμενου διαστήματος οι εργασίες ανακατασκευής των αναχωμάτων του ποταμού Στρυμόνα, γι’ αυτό και φέτος δεν εκδηλώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα. «Ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για να διαθέσουμε 2,7 εκ. ευρώ για τον καθαρισμό της κοίτης του Στρυμόνα από τις νησίδες και επιπλέον 500.000 ευρώ για την παρουσία βυθοκόρου στις εκβολές του ποταμού. Με αυτές τις παρεμβάσεις η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει λύση στο τεράστιο πρόβλημα των πλημμυρών, σε μια περιοχή, που έχει εγκαταλειφθεί από την Πολιτεία εδώ και 40 χρόνια.

Δυστυχώς και οι τοπικοί φορείς όταν υπήρχαν χρήματα προτιμούσαν να υλοποιούν έργα – βιτρίνα, αντί να κάνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις στην περιοχή. Όμως η ΠΚΜ ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά εποχή έρχεται να αποκαταστήσει ελλείψεις 40 ετών. Παράλληλα, υποβάλαμε πρόταση στο Interreg για τη χρηματοδότηση με 4 εκ. ευρώ της ενίσχυσης του ανατολικού αναχώματος της Κερκίνης», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Προηγούμενο άρθροΥπ. Εργασίας: Παράταση επιδομάτων σίτισης, ενοικίου και δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος
Επόμενο άρθροΠασχαλινές Λαμπάδες & Εποχιακά Λουλούδια από « Τα Παιδιά Της Άνοιξης » & Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας