ΤΕΜΠΗ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ: Κοινός αγώνας σε όλη την επικράτεια

Στα Τέμπη συναντήθηκαν εχθές εκπρόσωποι των αγροτών από 30 μπλόκα που στήθηκαν στην χώρα.

Μετά από την συνάντηση – σύσκεψη ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών Βαγγέλης Παπαγιαννούλης ανακοίνωσε ότι ο κύριος άξονας του αγώνα των αγροτών θα είναι ένα διεκδικητικό πλαίσιο που θα περιέχει το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής.

Επειδή όμως τα μπλόκα συνεχώς αυξάνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, ορίστηκε και νέα συνάντηση όλων των εκπροσώπων των μπλόκων για την ερχόμενη Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη.

Στην σύσκεψη των Τεμπών αποφασίσθηκε να σκληραίνουν οι αγρότες την στάση τους, εντείνοντας τους αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού  την Κυριακή και την Δευτέρα από τις 12μ.μ έως τις 2μ.μ αλλά και από τις 7 μέχρι τις 9μ.μ.

Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε, έπειτα από συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Μάρκο Μπόλαρη, ότι «η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματός τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στον διάλογο».

Επειδή όμως οι αγρότες τα έχουν ξανακούσει εκατοντάδες φορές τα λόγια αυτά από όλες τις κυβερνήσεις, δεν πείθονται αν δεν δουν ουσία και αποτέλεσμα. Πάντως ο πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους των αγροτών , που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματά τους.

Που υπάρχουν μπλόκα αγροτών εκτός από το μεγάλο των Τεμπών

Μπλόκο Προμαχώνα  πάνω από 1500 τρακτέρ

Κόμβος Κερδυλλίων πάνω από 800 τρακτέρ

Κόμβος Νησελίου πάνω από 600 τρακτέρ

Εθνική οδός Θες/νίκης – Πετριτσίου περισσότερα από 450 τρακτέρ

Νομός Πέλλας τρία μπλόκα με 750 τρακτέρ στον κόμβο Μελισσίου, στον κόμβο Μανδάλου και στην περιφερειακή οδό Γιαννιτσών – Έδεσσας.

Διασταύρωση Κοκκινογείων Δράμας 600 τρακτέρ περίπου

Είσοδος Χαλκηδώνας Θεσσαλονίκης πάνω από 550 τρακτέρ.

Διόδια Μαλγάρων πάνω από 850 τρακτέρ

Κόμβος Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής 250 τρακτέρ περίπου

Όλα τα μπλόκα έχουν αυξητική τάση, ενώ παράλληλα συνεχώς δημιουργούνται νέα. Οι αγρότες έχουν αυτή την φορά μία και μοναδική επιλογή … Αγώνας για επιβίωση και αξιοπρέπεια.

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη Θανάση Θεοχαρόπουλου στην ΕΡΤ
Επόμενο άρθροΑ1 ΕΠΣ Ημαθίας (17η αγων.) – Αποτελέσματα