Τα ροδάκινα της Ημαθίας εισέρχονται στις Αραβικές χώρες

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλουν οι  συνεταιρισμοί της Ημαθίας για να προωθήσουν, έπειτα από το Ρωσικό εμπάργκο, τα αγροτικά προϊόντα τους σε νέες αγορές.  Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έστρεψαν την προσοχή τους στις Αραβικές χώρες συμμετέχοντας αρχικά στην έκθεση τροφίμων «Foodex Saudi»,  που γίνεται στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Στο stand D-50, υπό τον τίτλο “GReat Fruits” συμμετέχουν οι: Α.Σ. ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ, Α.Σ. ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ «ΔΗΜΗΤΡΑ», Α.Σ. ΜΕΣΗΣ, Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑΣ, ΑΣΕΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ, Α.Σ. VENUS, Α.Σ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ, Α.Σ. ΜΕΛΙΚΗΣ, ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ και ΑΣΟΠ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ.Το σχεδιασμό και την υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης καμπάνιας έχει η εταιρεία NOVACERT, η οποία είναι πρωτοπόρος στην ελληνική αγορά στους τομείς διασφάλισης -διαχείρισης ποιότητας και προβολής των αγροτικών προϊόντων.

gianakak
Ο κος Χρήστος Γιαννακάκης

Ο πρόεδρος  της Κοινοπραξίας  Συνεταιρισμών – Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας κος Χρήστος Γιαννακάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΥ  τόνισε τα εξής:  « Η κοινοπραξία μας και οι συνεταιριστικές οργανώσεις οι οποίες συμμετέχουν σε αυτή, κάνουν σοβαρές προσπάθειες να ανοίξουν νέες αγορές. Πριν από μερικές μέρες επιστρέψαμε από την Φινλανδία, την Σουηδία και την Δανία όπου και εκεί προσπαθούμε να ανοίξουμε αγορά για τα προϊόντα μας. Ταυτόχρονα αξιοποιούμε και ένα πρόγραμμα που ενέκρινε το καλοκαίρι, μετά την επιβολή του Ρωσικού εμπάργκο, η Ευρωπαϊκή Ένωση.  Το ποσό αυτού του προγράμματος ανέρχεται στις  τριακόσιες χιλιάδες  (300.000) Ευρώ περίπου για να το αξιοποιήσουμε ώστε να βρούμε νέες αγορές. Εμείς αποφασίσαμε να στοχεύσουμε τις Αραβικές χώρες. Έτσι ήρθαμε στην έκθεση τροφίμων «Foodex Saudi»,  που γίνεται στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Ευελπιστούμε αυτή η προσπάθειά μας να στηριχθεί από την κυβέρνηση και το τραπεζικό σύστημα».

Προηγούμενο άρθροΑνάκληση προϊόντων από τον ΕΦΕΤ (ελαιόλαδα και σαρδελόρεγγα)
Επόμενο άρθροΑποχετευτικό Μελίκης: Συνέντευξη- απάντηση του π. Δημάρχου κου Φώτη Δημητριάδη. -Βίντεο