Τα ΙΚΑ παραχώρησε ασφαλιστική κάλυψη υγείας σε μακροχρόνια άνεργους και σε αλλοδαπούς

Το ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης σε 37.514 μακροχρόνια άνεργους  και σε 36.344 ασφαλισμένους υπηκόους τρίτων χωρών, που διαθέτουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης και κατά συνέπεια στους Παρόχους Υγείας.

Επίσης από την διοίκηση του ιδρύματος ανακοινώθηκε ότι θα επακολουθήσουν αποδόσεις ασφαλιστικής ικανότητας και σε επιπλέον μακροχρόνια ανέργους, των οποίων το δικαίωμα της ικανότητας λήγει σε μεταγενέστερους χρόνους, μετά την παραλαβή και επεξεργασία των αρχείων που θα αποσταλούν από τον ΟΑΕΔ.

Για να αποφύγουν την ταλαιπωρία οι ασφαλισμένοι των ανωτέρω κατηγοριών, έχουν την δυνατότητα να επισκέπτονται τον διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους – Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα) προκειμένου να επιβεβαιώνουν ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα, και να μην σπεύδουν για τον λόγο αυτό  στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η συγκεκριμένη ιντερνετική εφαρμογή τέθηκε σε λειτουργία στις 16 Φεβρουαρίου 2015 και μέχρι χθες έχουν γίνει 761.430 επισκέψεις για επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας και εξακριβώθηκε ότι τη διαθέτουν οι 654.577.

Η διοίκηση του ΙΚΑ υπενθυμίζει ότι τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα) που είναι καταχωρημένα στα οικογενειακά βιβλιάρια υγείας δεν χρειάζεται να απογραφούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να εξυπηρετούνται από τους Παρόχους Υγείας.

Με την επίδειξη μόνο του ατομικού και οικογενειακού βιβλιαρίου οι Πάροχοι Υγείας (Νοσοκομεία, Κλινικές, Διαγνωστικά Κέντρα, Ιατροί κ.λπ.) εξυπηρετούν όλους τους ανωτέρω ασφαλισμένους. Σχετική διαδικτυακή εφαρμογή που θα υποστηρίζει την απογραφή των εμμέσων μελών, όπως έχει ανακοινωθεί, θα διατεθεί προς χρήση πολύ σύντομα και θα ανακοινωθεί η λειτουργία της από το ΙΚΑ.

Προηγούμενο άρθροBόλεϊ παγκορασίδων: ΓΑΣ Αλεξάνδρειας – ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης 3 – 0 σετ
Επόμενο άρθροΠλατύ: Ανθρωπιστική συναυλία αλληλεγγύης από το Γυμνάσιο & Λύκειο Πλατέος