Τάσος Μπαρτζώκας: ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΕΛΓΑ

Τεράστιο είναι το ποσοστό της ζημίας που εμφανίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε όλες σχεδόν τις ποικιλίες ροδακίνων, επιτραπέζιων και συμπύρηνων, σε ολόκληρη την Ημαθία. Η μικροκαρπία και η καρπόπτωση, που παρατηρείται οφείλεται σε παγετό που έπληξε τις παραγωγές κατά τα τέλη  Μαρτίου και τις αρχές Απριλίου 2016.

tasos-bartzokas_
Τάσος Μπαρτζώκας Δικηγόρος Μ.Δ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.

Καταρχάς θεωρώ αυτονόητο ότι θα πρέπει να δοθεί μια εύλογη παράταση στις δηλώσεις ζημίας των αγροτών, αντί της καταληκτικής ημερομηνίας της 20ης Απριλίου, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα καταστροφικά αποτελέσματα του παγετού θα φανούν τις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά δε στην ουσία του προβλήματος, είναι επιβεβλημένη η αποζημίωση των αγροτών λόγω παγετού. Σε διαφορετική περίπτωση τόσο οι αγρότες μας, όσο και το σύνολο των επιχειρήσεων, θα πληγούν ανεπανόρθωτα, με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία του Νομού .

Κλείνοντας θέλω να προτρέψω όλους τους αρμόδιους φορείς, καθώς και τους βουλευτές του Νομού να ξεκινήσει αύριο κιόλας ένα σοβαρός διάλογος για τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ.

Θέλουμε έναν ασφαλιστικό φορέα των αγροτών μας σύγχρονο, ευέλικτο και συμπαραστάτη του παραγωγού. Πρέπει να δουν οι αρμόδιοι φορείς τη δυνατότητα αποζημίωσης, άμεσης και δίκαιης, σε περίπτωση ζημιών λόγω καιρικών συνθηκών, για να μην βιώνουμε κάθε χρόνο τις ίδιες αρνητικές καταστάσεις. Επιτέλους, πρέπει να το τολμήσουμε.

 

Τάσος Μπαρτζώκας

Δικηγόρος

Μ.Δ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.

Προηγούμενο άρθροΟι δύο τυχεροί της λαχειοφόρου της Θεατρικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου – Αναζητείται ο τρίτος
Επόμενο άρθροΕπανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο