Συνάντηση με τους εκπροσώπους των τευτλοπαραγωγών – Ομαλή αναδιάρθρωση

Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου και ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Στρατής Ζαφείρης, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) Γιώργο Λάντζα και εκπροσώπους των τευτλοπαραγωγών από ολόκληρη την Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τους παραγωγούς για το σχέδιο βιωσιμότητας της ΕΒΖ που έχει κατατεθεί στην Τράπεζα Πειραιώς και πρόκειται να εγκριθεί από το Δ.Σ. της Τράπεζας την τρέχουσα εβδομάδα.

Το σχέδιο, που εκπονήθηκε με τη συνεργασία της ΕΒΖ με το Υπουργείο Οικονομίας και την Τράπεζα Πειραιώς, προβλέπει την ομαλή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης και αναχρηματοδότησης της εταιρείας, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της για τα επόμενα χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που θα εκταμιευτεί μετά την έγκριση του σχεδίου, θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή των ζαχαρότευτλων της περσινής χρονιάς, ενώ το υπόλοιπο θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.

Από την πλευρά του ο κ. Αποστόλου αφού ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα πληρωθούν τη συνδεδεμένη ενίσχυση που ανέρχεται στα επίπεδα των 53 ευρώ ανά στρέμμα και ότι κατά τη νέα προγραμματική περίοδο θα μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, τους κάλεσε να στηρίξουν την τευτλοκαλλιέργεια που αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας.

Προηγούμενο άρθροΟΑΕΕ: Νέο επιτόκιο αποπληρωμής ρύθμισης Ν.4321/2015
Επόμενο άρθροΓόνιμη συζήτηση στην Κοινή Επιτροπή Πολιτείας-Εκκλησίας