Συνάντηση Λαφαζάνη και Β. Αποστόλου με εκπροσώπους ροδακινοπαραγωγών.

Συνάντηση του υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη και του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου με εκπροσώπους ροδακινοπαραγωγών.

AS3-lafazanis01
Ο κος Λαφαζάνης

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία ροδακινοπαραγωγών. Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας και Φρόσω Καρασαρλίδου.

apostolou
Ο κος ΑΠοστόλου

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου τόνισαν για άλλη μια φορά τη ριζική αντίθεσή τους στην πολιτική των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας και υπογράμμισαν την επείγουσα ανάγκη για άρση αυτών των κυρώσεων. Δεν είναι δυνατόν – τόνισαν – να πληρώνουν βαρύτατα τις κυρώσεις οι Έλληνες αγρότες και κατ’ επέκταση συνολικά η ελληνική οικονομία, σε μια περίοδο μάλιστα που η χώρα μας αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους ροδακινοπαραγωγούς συζητήθηκαν προτάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν, σε συνεννόηση και συμφωνία με τη ρωσική πλευρά, να επιτρέψουν τη νόμιμη εξαγωγή των ελληνικών ροδάκινων στη Ρωσία την τρέχουσα περίοδο.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να μεταβεί το συντομότερο δυνατό αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, μαζί με εκπροσώπους παραγωγών, στη Μόσχα, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι ανάπτυξης των εξαγωγών ροδάκινων και άλλων ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρώσικη αγορά.

 

Προηγούμενο άρθροΜηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας του μήνα Μαρτίου 2015
Επόμενο άρθροΑπλό και αξιόπιστο σύστημα επιθεώρησης των αγροτικών ψεκαστικών