Στο STAR και την Πόπη Τσαπανίδου μίλησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μίλησε το πρωί της Δευτέρας (19/10) στο Star και τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος,  μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Για μια ευρεία προοδευτική συμπαράταξη που θα φέρει ισχυρό ρεύμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων

Είναι μια συμπαράταξη, ένα συνασπισμός κομμάτων που διατηρούν την οργανωτική και πολιτική τους αυτονομία ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις πολιτών. Είχαμε προαναγγείλει ότι ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα θα ήταν η αφετηρία για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό προοδευτικό ρεύμα στο χώρο της κεντροαριστεράς της λογικής και της ευθύνης. Όσα περισσότερα  κόμματα και κινήσεις  έρθουν για να γίνει ευρεία η συμπαράταξη θα είναι θετικό. Θα πρέπει να αφήσουν τις κομματικές περιχαρακώσεις για να προχωρήσουμε μπροστά , έτσι ώστε να υπάρχει στη χώρα ένα ισχυρό προοδευτικό  ρεύμα  αλλαγών και μεταρρυθμίσεων διότι σήμερα  δεν προχωρά η χώρα σε ένα τέτοιο δρόμο.  Είναι διαρκής η πρόσκληση. Το ΠΟΤΑΜΙ είναι ένας χώρος που πρέπει να ξεκαθαρίσει το ιδεολογικοπολιτικό του στίγμα, αν ανήκει στο χώρο της κεντροαριστεράς ή της κεντροδεξιάς για παράδειγμα. Υπάρχουν δυνάμεις στο ΠΟΤΑΜΙ που θα μπορούσαν να συμβάλουν ώστε να γίνει ευρεία αυτή η συμπαράταξη. Είναι σαφές το μήνυμα.

Σχετικά με τις κυβερνητικές επιλογές και την εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Εμείς δεν μπορούσαμε να υπερψηφίσουμε επί της αρχής αναποτελεσματικά οικονομικά μέτρα. Στηρίξαμε όσα άρθρα ήταν σε σωστή οικονομική κατεύθυνση. Δεν κάνουμε στείρα αντιπολίτευση αλλά προγραμματική, εποικοδομητική αντιπολίτευση ψηφίσαμε  περίπου 10 άρθρα από τα 22. Χρειάζεται να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας και να υπάρξει σταδιακά αναδιαπραγμάτευση των αναποτελεσματικών μέτρων που δημιουργούν ελλείμματα. Τι συμβαίνει στην πράξη; Ήταν ένα νομοσχέδιο που έπαιρνε πίσω όσα είχε ψηφίσει η κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες. Για παράδειγμα μειώθηκαν οι δόσεις από 100 σε 60. Δεν μπήκαν ούτε καν αντικειμενικά κριτήρια. Ο έφορος θα αποφασίζει μόνος του. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι..

Έρχονται τα μέτρα για τους αγρότες. Χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα, τομές και όχι μέτρα υπερφορολόγησης που θα έχουν ως αποτέλεσμα να μην παράγουμε στη χώρα και να δημιουργούνται νέα ελλείμματα.

Προηγούμενο άρθροΑ2 ΕΠΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Επόμενο άρθροΈκθεση φωτογραφίας στο ΛΟΝΑΠ: «Εικόνες από το παρελθόν»