Στο στόχαστρο 1.400.000 ΑΦΜ για φοροδιαφυγή… ο έλεγχος μπορεί να πάρει 30 χρόνια!

Στο στόχαστρο  των οικονομικών – ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκονται 1.400.000 ΑΦΜ που ελέγχονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή.

Περιλαμβάνονται και στις επτά λίστες που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς και αντιστοιχούν τόσο σε φυσικά όσο και σε νομικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών,  οι διαδικασίες ελέγχου τους προχωρούν τόσο αργά που υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 30 χρόνια για να ολοκληρωθούν, αφού δεν υπάρχουν ελεγκτές παρά περίπου 20, οι οποίοι με μεγάλη προσπάθεια  προσπαθούν να διεκπεραιώσουν  χιλιάδες υποθέσεις.

Αυτά προκύπτουν από 25σέλιδη επιστολή που έστειλε στα αρμόδια υπουργεία, ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, ζητώντας να τεθούν στη διάθεσή του 300 ελεγκτές προκειμένου να επιταχυνθούν οι έλεγχοι, ώστε  να εισρεύσει στα δημόσια ταμεία  ζεστό χρήμα.

Επίσης ο ίδιος  οικονομικός εισαγγελέας αποκαλύπτει ακόμα πως αυτή τη στιγμή ελέγχονται τουλάχιστον 7 λίστες μεταξύ των οποίων η λίστα Λαγκάρντ, η λίστα Εμβασμάτων Εξωτερικού, η λίστα Λιχτεστάιν, η λίστα Λουξεμβούργου και Μεγάλης Βρετανίας με τους 306 Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων εκεί, και η λίστα με τα 65 CD που περιέχουν τα στοιχεία προσώπων που διοχέτευσαν  στο εξωτερικό πάνω  300.000 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΠαράνομη πώληση άγνωστης προέλευσης φαρμάκων από ιστότοπο αγνώστων λοιπών στοιχείων
Επόμενο άρθροΟι εορτές Του Αγίου Πνεύματος