Σημεία τοποθέτησης της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου στο MEGA

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΕGA» ΣΤΟΥΣ Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ – Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ

 Για τις εξελίξεις στην προσφυγική κρίση:

Το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι ένα διεθνές ζήτημα ασφάλειας και βεβαίως στην περίπτωση της χώρας μας είναι ένα εθνικό ζήτημα και πρέπει η αντιπολίτευση να κάνει παραγωγικές προτάσεις παρακάμπτοντας τη στείρα κριτική. Οι προτάσεις της αντιπολίτευσης που έχουν δημοσιοποιηθεί, εφαρμόζονται ήδη στην πράξη. Όταν διαφωνεί η αντιπολίτευση οφείλει να είναι παραγωγική και να παρουσιάζει ρεαλιστικές θέσεις.

Οι συμμαχίες διαχρονικά γίνονται στη βάση κοινών συμφερόντων. Το ότι η κ. Μέρκελ συμφωνεί με την εξέλιξη που και η χώρα μας επιδιώκει στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, είναι επειδή εξυπηρετεί και την ίδια ως προς το δικό της εθνικό συμφέρον και σε αυτό που η ίδια έχει θέσει ως στόχο για την Ε.Ε. Η κ. Μέρκελ πάντα πίστευε στην ενιαία πολιτική της Ε.Ε., στην ομοσπονδιοποίησή της και στην περαιτέρω εμβάθυνσή της. Θέλει να αποδείξει ότι η Ε.Ε μπορεί την ώρα της κρίσης να λειτουργήσει ενιαία. Βλέπουμε ότι κάποιες χώρες δεν σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις σχετικά με τους πρόσφυγες για δικό τους εσωτερικό όφελος, εξαιτίας της ανόδου των ακροδεξιών κομμάτων.

Οι ΑΝΕΛ εφιστούμε την προσοχή ότι δεν πρέπει η χώρα μας επ’ ουδενί να γίνει χώρα εγκατάστασης των μεταναστευτικών ροών. Οι ΑΝΕΛ από την περίοδο που ήμασταν στην αντιπολίτευση λέγαμε ότι η χώρα πρέπει να έχει ένα ποσοστό ανάλογα με τον πληθυσμό και τις οικονομικές δυνατότητές της.

Όπως έχει δείξει η πραγματικότητα, η πλειονότητα των ανθρώπων που εισέρχονται στη χώρα μας – και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια – δεν έχουν και πολλή μεγάλη διάθεση αφομοίωσης. Οι ΑΝΕΛ εφιστούμε την προσοχή ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει αλλοίωση του πληθυσμού της χώρας μας.

Θα πρέπει βεβαίως για την ώρα να κοιτάξουμε τις δομές, προκειμένου η παραμονή των προσφύγων μέχρι να φύγουν για τις χώρες προορισμού τους και να εγκατασταθούν, να είναι σε ανθρώπινες συνθήκες.

Για την πορεία της αξιολόγησης και τη στάση του ΔΝΤ:

Από πέρσι το καλοκαίρι που υπεγράφη η συμφωνία με τους θεσμούς, η κυβέρνηση έχει κάνει μια τιτάνια προσπάθεια να είναι συνεπής στην τήρησή της. Η οικονομία της χώρας αυτή τη στιγμή είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι εκτιμήθηκε αρχικά ότι θα είναι. Είναι σε καλύτερα επίπεδα και συνεπώς δεν καταλαβαίνουμε γιατί το ΔΝΤ επιμένει σε περισσότερες περικοπές και περισσότερα μέτρα. Οι υπόλοιποι θεσμοί είναι πιο κοντά στις θέσεις της Ελλάδας και επιθυμούν να προχωρήσει γρήγορα και ομαλά η αξιολόγηση .

Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι το κακό έχει γίνει το 2015. Μάλλον είναι περιορισμένη η μνήμη της αντιπολίτευσης και δεν θυμάται ότι το 2014, πριν δηλαδή αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν έκλεινε η πέμπτη αξιολόγηση γιατί οι τότε κυβερνώντες ψήφιζαν πράγματα τα οποία δεν εφάρμοζαν. Η σημερινή κυβέρνηση επιδεικνύει μια συνέπεια.

Προσβλέπουμε σε μια ομαλή και γρήγορη αξιολόγηση, γιατί είναι μόνο το ΔΝΤ το οποίο πιέζει, χωρίς όμως να παρουσιάζει μια ισχυρή επιχειρηματολογία για πιο λόγο τηρεί αυτή τη στάση, απ τη στιγμή που τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας είναι καλύτερα.

Για συμψηφισμό του προσφυγικού με το θέμα της αξιολόγησης:

Δεν μπορούν να ταυτιστούν τα θέματα του μεταναστευτικού και της αξιολόγησης. Οι ΑΝΕΛ στηρίζουμε την κυβερνητική πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα.

 

Προηγούμενο άρθροΞέφρενο γλέντι με πολύ κέφι στον Ετήσιο Χορό του ΛΟΝΑΠ! (φωτό-βίντεο)
Επόμενο άρθροΕπιμελητήριο Ημαθίας: Ημερίδα για την κοστολόγηση