Σημεία παρέμβασης της εκπρ. Των ΑΝΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου στην ΕΡΤ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ «ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ» ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Γ. ΔΑΡΑΚΗ – Γ. ΔΑΡΡΑ

«Το ΔΝΤ εκβιάζει για πιο σκληρά μέτρα και η Ν.Δ. υιοθετεί δυστυχώς τη λογική του ΔΝΤ. Η στάση της Ν.Δ. είναι αντεθνική»

 Για τις διαρροές των Wikileaks σχετικά με το ΔΝΤ και τη στάση της κυβέρνησης:

Στις διμερείς ή πολυμερείς σχέσεις υπάρχει η έννοια του συμφέροντος. Ή υπάρχει ταύτιση συμφέροντος ή διαφοροποίηση. Το ότι η αξιολόγηση δεν έκλεισε από το Νοέμβριο, δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της κυβέρνησης, αλλά σε υπαιτιότητα του ΔΝΤ, το οποίο συνεχώς προέβαλε περισσότερα μέτρα από αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Ο ελληνικός λαός είναι πλέον σίγουρος ότι υπάρχουν εκβιαστικές πολιτικές και λογικές, τις οποίες ακολουθεί και το ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ μπορεί να μιλά για κούρεμα του χρέους – η ρύθμιση του χρέους έτσι και αλλιώς αναφέρεται ρητά στη συμφωνία να γίνει μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης – αλλά λειτουργεί εκβιαστικά προκειμένου να εισάγει σκληρά μέτρα για να δικαιολογήσει τις πολιτικές του – και τις προηγούμενες.

Η αντιπολίτευση υιοθετεί τη λογική του ΔΝΤ και περιορίζεται να σχολιάζει το ποιος διέρρευσε τις συνομιλίες αντί να μιλήσει επί της ουσίας. Αυτή είναι μια αντεθνική πολιτική.

Η κυβέρνηση αυτή θέλει να κλείσει η αξιολόγηση όσο πιο γρήγορα – ο Πρωθυπουργός το προσδιόρισε για τις 22 Απριλίου – με τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί, ώστε μετά τι κλείσιμο της αξιολόγησης η χώρα να βγει από τον φαύλο κύκλο.

Το ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τελειώσει τον φαύλο κύκλο ύφεσης που δημιουργήθηκε όλα τα προηγούμενα έξι χρόνια με πολιτικές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν ιδιοκτησία τους και να προχωρήσει στην απομείωση του χρέους, αυτό δεν μπορεί να χωνέψει η αντιπολίτευση.

Σχετικά με τις διαρροές των Wikileaks, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η κ. Λαγκάρντ δεν διαψεύδει σε κανένα σημείο της επιστολής της το περιεχόμενο των συνομιλιών. Το ΔΝΤ μπορεί να θέλει πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά ο κ. Τόμσεν στην πράξη τριπλασιάζει το έλλειμμα. Ο κ. Τόμσεν λειτουργεί εκβιαστικά και δεν φαίνεται το κούρεμα του χρέους να είναι εκείνο που τον ενδιαφέρει.

Αυτό που η Ελλάδα πρέπει να κοιτάξει ως προς το εθνικό της συμφέρον είναι να μην επιτρέψει η φιλονικία ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ε.Ε να καταστήσει την πατρίδα μας θύμα.

Για τις αποκαλύψεις των Panama papers και τον κ. Παπασταύρου:

 Είναι η μεγαλύτερη διαρροή που έχει γίνει για τις off shores εταιρείες, είναι φοβερά τα ονόματα που περιλαμβάνονται. Το ενδιαφέρον στη χώρα μας αφορά στα ονόματα των Ελλήνων, όπως του κ. Παπασταύρου, για τον οποίο δεν υπάρχει λίστα για λίστα, ούτε του σούπερ μάρκετ, που να λείπει. Δυστυχώς και η σημερινή ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον καλύπτει όπως τον κάλυπτε και η προηγούμενη, επί Σαμαρά, άγνωστο για ποιους λόγους. Δεν λένε κουβέντα για το συγκεκριμένο θέμα.

Είναι σημαντικό αυτό που είπε ο κ. Μοσκοβισί, ότι η φοροδιαφυγή πρέπει να καταπολεμηθεί με μέτρα και από την ευρωπαϊκή Ένωση και από κάθε κράτος – μέλος.

Προηγούμενο άρθροΑνέκδοτα: 1 Έβλεπε καλά.. – 2 Στον οδοντογιατρό
Επόμενο άρθροΤο 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας ευχαριστεί τους μαθητές του ΕΠΑΛ