Σε οριακό σημείο τα αποστραγγιστικά κανάλια της περιοχής μας εξαιτίας των βροχοπτώσεων

Η συνεχής βροχόπτωση αλλά και η ύπαρξη απορριμμάτων στα αποστραγγιστικά κανάλια τα έσπασαν με αποτέλεσμα να εισβάλουν νερά σε αγροτικές εκτάσεις.

DSCN6733

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι τωρινό. Όποτε έχουμε ποσοστά υψηλής βροχόπτωσης είναι σύνηθες φαινόμενο να υπερχειλίζουν σε πολλά σημεία τα αποστραγγιστικά κανάλια, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε αγροτικές εκτάσεις. Την κατάσταση δυσχεραίνει και η ύπαρξη πολλών απορριμμάτων εντός των αποστραγγιστικών καναλιών, τα οποία εμποδίζουν την ομαλή ροή του νερού.

DSCN6731

Πάντως πολλά αποστραγγιστικά κανάλια έχουν υπερχειλίσει και αν συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις με αυτόν τον ρυθμό, οι ζημίες για τις αγροτικές εκτάσεις οι οποίες είναι σε αναμονή σποράς, θα είναι πολύ μεγάλες.

DSCN6714
Οι όψιμες ποικιλίες ροδάκινων βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας. Οι συνεχείς βροχοπτώσεις προκαλούν τεράστιες ζημίες.

Από την άλλη πλευρά πλήττονται και οι όψιμες καλλιέργειες ροδάκινων οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας – επικονίασης. Αν οι καιρικές καταστάσεις δεν ομαλοποιηθούν σύντομα οι ροδακινοπαραγωγοί θα χάσουν σχεδόν το σύνολο της παραγωγής τους.

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα σαν κέντημα που αντί να τα φας, θέλεις να διακοσμήσεις τον χώρο σου
Επόμενο άρθροΥπουργείο Οικονομικών: Ετήσια έκθεση απολογισμού 2015 της Γ.Γ.Δ.Ε.