Σε λήθαργο η αγορά Αλεξάνδρειας

Τα τελευταία δυσμενή οικονομικά γεγονότα που ταλανίζουν την χώρα μας έχουν γονατίσει το σύνολο της αγοράς στην επικράτεια.

Η τοπική αγορά της Αλεξάνδρειας βιώνει στιγμές βαρύτατου λήθαργου με τους καταστηματάρχες να βρίσκονται σε συνεχή απόγνωση.

Το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας, οι οποίες με δυσκολία τα έβγαζαν πέρα πριν την επιβολή των capital controls, αισθάνονται τη «θηλιά» στο λαιμό τους να τις πνίγει, καθώς τα χρέη προς ενοίκια, προμηθευτές, εφορία κι ασφαλιστικά ταμεία συσσωρεύονται και θα πρέπει να τα διευθετήσουν όλα με το που επανέλθουν η χώρα και το τραπεζικό σύστημα σε ομαλή λειτουργία.

Βίντεο:

Οι καταναλωτές από την άλλη, με το πλαφόν των 60 ευρώ ημερησίως (που στις περισσότερες των περισσότερων είναι 50 ευρώ) κινείται ως επί το πλείστον σε αγορές που έχουν να κάνουν με τη διατροφή, τη διαβίωση και τα καύσιμα. Κάνοντας κανείς μία απλή βόλτα στο κέντρο της Αλεξάνδρεια θα παρατηρήσει πως η αγορά δεν κινείται σχεδόν καθόλου, ενώ -αν και καθημερινή-  θα αισθανθεί σα να είναι Κυριακή.

Προηγούμενο άρθροΤο ΙΚΑ αποκτά πρόσβαση στο Εθνικό Δημοτολόγιο
Επόμενο άρθροΤηλεόραση 4Ε : Δορυφορική μετάδοση Πατριαρχικής Αγρυπνίας για Όσιο Παΐσιο