Σας ενοχλεί ο βήχας; Μερικές απλές συμβουλές για τον καταπολεμήσετε

Τα κρυολογήματα, η γρίπη, οι αλλεργίες ή ο ερεθισμός των βρόγχων είναι οι κύριες αιτίες του βήχα.’Όταν ο βήχας συνοδεύεται από φλέματα δεν πρέπει να καταστέλλεται γιατί ο οργανισμός προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να τα αποβάλει μαζί με τα βακτήρια από τους πνεύμονες. Ο ξηρός βήχας, ωστόσο, είναι συνήθως ανώφελος και ερεθίζει περισσότερο τους βρόγχους.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αποφυγή ασθενειών που προκαλούνται από ιούς, ή οποιοδήποτε άλλο μολυσματικό παράγοντα , είναι να διατηρήσουμε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Το ανοσοκοποιητικό σύστημα παραμένει ισχυρό με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής. Εαν το ανοσοποιητικό σύστημα, όμως, αποτύχει να αντισταθεί, υπάρχει τρόπος να καταπολεμήσετε τα ενοχλητικά συμπτώματα της γρίπης και του εποχιακού κρυολογήματος, με φυσικό τρόπο, χωρίς φάρμακα.

Δείτε μερικές φυσικές παραδοσιακές συνταγές για να κατευνάσετε το πλέον ενοχλητικό σύμπτωμα απ’ όλα. Τον βήχα :

Λεμόνι και μέλι:

Βάλτε ένα λεμόνι με τη φλούδα του σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, βγάλτε το, κόψτε το στη μέση και στύψτε το. Όσο είναι ακόμα ζεστό, διαλύστε στο χυμό του 3 κουταλιές μέλι, ανακατέψτε καλά και πιείτε το σε δύο δόσεις μέσα στην ημέρα.

Το μέλι δρα ως μαλακτικό στο λαιμό και έτσι μαλακώνει το βήχα. O χυμός λεμονιού έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. O συνδυασμός και των δύο δημιουργεί ένα φυσικό, ήπιο αντιμικροβιακό διάλυμα, που θα ανακουφίσει το λαιμό σας.

 Αφέψημα με  ζαμπούκο:

Βράζουμε ζαμπούκο και πίνουμε ζεστό το αφέψημα.

Αφέψημα με τσάι

Σε τσάϊ που έχουμε βράσει αφού το στραγγίσουμε στο φλιτζάνι, βάζουμε ένα κουταλάκι σόδα φαγητού χωρίς λεμόνι γιατί θα αφρίσει. Προσθέτουμε μέλι.

Σιρόπι για βήχα 1:

Υλικά : 1 κρόκος αυγού, 1 κουτάλι μέλι, 1 κουτάλι ζάχαρη, λίγο βιτάμ, λίγο κακάο.

Παρασκευή : Τα χτυπάμε όλα καλά και τα ρίχνουμε σε καυτό γάλα. Το πίνουμε λίγο, λίγο.

Σιρόπι για τον βήχα 2 :

Οι ρητίνες των κρεμμυδιών έχουν αντιμικροβιακές και αποχρεμπτικές ιδιότητες. Το μέλι επιδρά ευεργετικά στο μπούκωμα­

Ψιλοκόψτε ένα μεγάλο κρεμμύδι,περιχύστε το με μέλι και βράστε το σε σκεπασμένη κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά. Αποθηκεύστε το σε γυάλι­νο μπουκάλι στο ψυγείο. Πιείτε από μισό έως ένα κουτάλι του γλυκού κάθε 15 με 30 λεπτά, ώσπου να σταματήσει ο βήχας. Προσοχή: Μη δίνετε μέλι που δεν έχει παστεριωθεί σε παιδιά μικρότερα των δύο ετών.

Βήχας από βρογχικά ή άσθμα.

Βράστε μισό κιλό δενδρομολόχα με λίγη ρίγανη και 1 κιλό ζάχαρη. Πίνετε 3 κουταλιές την ημέρα.

Σημ.: Η επιλογή είναι δική σας.

Προηγούμενο άρθροΠλατύ: Προσπάθεια αναγέννησης του Αγροτικού Αστέρα Πλατέος… Είθε να πετύχει.
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Διαμαρτυρία του ΓΑΣ Αλεξάνδρειας προς τον Δήμαρχο κο Παναγιώτη Γκυρίνη