Π. Λαφαζάνης: Οι “θεσμοί” δεν κάνουν διαπραγματεύσεις. Ζητάνε πλήρη υποταγή και λεηλασία

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις νέες ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των «θεσμών» αλλά και για την αναφορά που λέγεται ότι γίνεται στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης περί διενέργειας δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ κατά τα πρότυπα του γαλλικού ΝΟΜΕ, έδωσε την εξής απάντηση:

 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Αυτήν την ώρα εγώ δεν θέλω να μιλήσω για προτάσεις οι οποίες είναι σε εκκρεμότητα. Δεν έχουμε συμφωνία. Και δεν υπάρχει συμφωνία διότι την ευθύνη την έχουν ακέραιη οι πιστωτές και οι λεγόμενοι «θεσμοί». Οι «θεσμοί» δεν κάνουν διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση και με αυτούς που έχει εξουσιοδοτήσει η κυβέρνηση. Οι «θεσμοί» αυτό που ζητάνε από τη χώρα μας είναι «γη και ύδωρ». Είναι πλήρη υποταγή. Ζητάνε λεηλασία. Η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, ούτε μπανανία, ούτε είναι διαθέσιμη να προσυπογράψει την εξόντωση του ελληνικού λαού. Αυτό είναι πέρα για πέρα σαφές.

Εμείς κινούμαστε στη βάση πλαισίου για μια συμφωνία η οποία θα είναι συμβατή, απολύτως συμβατή, με το πρόγραμμά μας. Για μια συμφωνία που θα μπορεί να στήσει τη χώρα όρθια και να δώσει μια θετική διέξοδο στην κρίση. Μόνο μία τέτοια συμφωνία η οποία θα είναι σε συνάφεια και σε συμβατότητα με το πρόγραμμά μας θα προσυπογράψει αυτή η κυβέρνηση. Αυτό, άλλωστε, το είπε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Το είπε με κάθε σαφήνεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και για τα ΝΟΜΕ;

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Δεν θέλω να σχολιάσω εγώ αυτήν την ώρα επιμέρους θέσεις και προτάσεις που περιέχονται ή λέγεται ότι περιέχονται στις θέσεις και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν υπάρχει αυτήν την ώρα καμία συμφωνία για να μπορέσω να τοποθετηθώ επ’ αυτής. Πάντως αυτό που σας είπα και είναι σαφέστατο ότι οι προτάσεις οι δικές μας, προτάσεις με τις οποίες θα καταλήξουμε σε συμφωνία, δεν πρόκειται να βρίσκονται σε αντίθεση με το πρόγραμμά μας. Θα είναι συμβατές με το πρόγραμμά μας. Θα είναι προτάσεις σε συνάφεια με το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις μας.

Προηγούμενο άρθροΧαμόγελα, συγκίνηση και ταλέντο στη γιορτή λήξης του 2ου Γυμνασίου!! (Βίντεο-φωτογραφίες)
Επόμενο άρθροΘεατρική ομάδα μαθητών 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας : Επαγγελματική παράσταση!!!