Πρώτα νομοσχέδια: Προστασία πρώτης κατοικίας και 100 δόσεις για χρέη στο δημόσιο

Τα πρώτα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση  για ψήφιση στη Βουλή είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και οι 100 δόσεις για οφειλές στο δημόσιο,  μετά την έγκριση των ελληνικών προτάσεων από το Eurogroup, βάση των οποίων  εγκρίθηκε η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Σχετικά με  την προστασία της  πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με πληροφορίες   το όριο εισοδήματος θα είναι στις 30.000 ευρώ και θα προβλέπεται ότι:

Όποιος λαμβάνει πάνω από 30.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, θα πρέπει να καταβάλει  το 20% του εισοδήματος σε 12 δόσεις τον χρόνο, δηλαδή να πληρώνει  τουλάχιστον 6.000 ευρώ τον χρόνο  ή 500 ευρώ το μήνα.

Όποιος λαμβάνει κάτω από 30.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, θα πρέπει να δίνει το 10% του εισοδήματος σε 12 δόσεις τον χρόνο.

Στο νομοσχέδιο είναι πολύ πιθανό να προβλέπεται  το πάγωμα αποπληρωμής δόσεων για όποιον είναι άνεργος και δεν έχει εισοδήματα.

Όσα αφορούν  το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, η  υπουργός Νάντια Βαλαβάνη προχωρεί με γοργούς ρυθμούς την  όλη διαδικασία, με στόχο να κατατεθεί ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καθώς το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί να εισπραχθούν έσοδα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια θα κατατεθεί στην Βουλή  το συντομότερο δυνατό  μέσα στο 2015, καθώς χρειάζεται  η δημιουργία του ενδιάμεσου φορέα και τα 3 δισ. από το ΤΧΣ, θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από την ΕΚΤ και την Κομισιόν καθώς και αίτηση στο ΤΧΣ για τη διάθεση των χρημάτων αυτών με το επιχείρημα ότι χρειάζονται για τη στήριξη των τραπεζών.

Προηγούμενο άρθροΜελίκη: Κάθε χρονιά και καλύτερο το καρναβάλι! Μεγάλη επιτυχία και φέτος!
Επόμενο άρθροΜεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Αποκριάτικος Χορός του ΚΑΠΗ της ΔΕ Αλεξάνδρειας