Πρόσκοποι: Π-Ρ-Ο-Τ-Υ-Π-Η ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Περιπέτεια, Ρομαντισμός, Ομαδικότητα, Τραγούδι, Υπευθυνότητα, Παιχνίδι, Ήθος

proskopoi3

Το Σάββατο 1/11/2015 η κεντρική πύλη του Προσκοπικού Κέντρου Καστανιάς έκλεισε και σφράγισε την πρώτη δράση Πρότυπης Ομάδας Προσκόπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για όλο το Σαββατοκύριακο.

proskopoi93

Βαθμοφόροι και Στελέχη από Αλεξάνδρεια Έδεσσα, Βέροια, Κατερίνη, και Κιλκίς μαζεύτηκαν στην Καστανιά για να εκπαιδευτούν, να κάνουν νέους φίλους, να συσφίξουν παλαιούς δεσμούς και να περάσουν ένα διήμερο γεμάτο χαμόγελα, κουβέντες, παιχνίδια και εμπειρίες.

proskopoi2

Το κρύο και οι δυσκολίες δεν στάθηκαν ικανά να περιορίσουν την επιτυχία της δράσης. Είμαστε πλέον σίγουροι πως τα στελέχη της Περιφέρειας μας είναι πλέον εκπαιδευμένα και με ζήλο θα μπουν στις ενωμοτίες τους να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους.

proskopoi4

Η λειτουργία της Ομάδας Προσκόπων στηρίζεται στο «Κατ’ Ενωμοτίες Σύστημα», γιατί αυτό ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά ηλικίας του Προσκόπου, στις ανάγκες και προσδοκίες του.

proskopoi5

Για να λειτουργήσει όμως το κατ’ Ενωμοτίες σύστημα ουσιαστικά και αποτελεσματικά και όχι να υπάρχει ως τίτλος, απαιτείται οι φορείς της εφαρμογής του, δηλαδή οι Ενωμοτάρχες και Υπενωμοτάρχες (τα Στελέχη) να υποστηριχθούν στο έργο τους από τους Βαθμοφόρους.

Για τον λόγο αυτό το ΣΕΠ έχει αναγνωρίσει την ανάγκη αυτή και έχει θεσπίσει την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ.

proskopoi92

Η Εκπαίδευση Στελεχών είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία της Ομάδας Προσκόπων. Έτσι πρέπει να θεωρείται ότι ο αέναος συνεχής κύκλος ζωής της ομάδας έχει αναπόσπαστο κομμάτι του την Εκπαίδευση Στελεχών.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…..

proskopoi8proskopoi9proskopoi7proskopoi91proskopoi6proskopoi1


Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη ΣΔΕ Νάουσας, τμ. Αλεξάνδρειας, σε καζάνι απόσταξης τσίπουρου
Επόμενο άρθροΑΓΟΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Καλή η κίνηση στην Λαϊκή, χαμηλή στην υπόλοιπη αγορά της πόλης μας