Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Παρασκευής 27 Μαΐου 2016

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μίσος για «των Ελλήνων τα ιερά»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πρόταση – ντροπή, που οδηγεί την Παιδεία της χώρας στον πλήρη αφελληνισμό, κατέθεσε χθες στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη η Επιτροπή Διαλόγου υπό τον καθηγητή Αντώνη Λιάκο. Η Επιτροπή Διαλόγου για την Παιδεία προτείνει κατάργηση των παρελάσεων, της προσευχής και του εκκλησιασμού».

 ΕΘΝΟΣ: «Καλλικράτης για δημοτικούς υπαλλήλους»

Η εφημερίδα σημειώνει:  «τι προβλέπει για μετατάξεις-αποσπάσεις, τι θα ισχύει σε περίπτωση κατάργησης φορέων, πώς θα τοποθετηθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι σχολικοί φύλακες. Οι πρόνοιες για την προσωπική μισθολογική διαφορά και το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας».

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αλλάζουν όλα από Δημοτικό έως Λύκειο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ με πανελλαδικές εξετάσεις και μπόνους μορίων σε όσους δηλώνουν λίγες σχολές. Τέσσερα χρόνια στο Γυμνάσιο χωρίς εξετάσεις και δύο στο Λύκειο, όπου Μαθηματικά, Αρχαία και Φυσική θα είναι μαθήματα επιλογής».

ΕΣΤΙΑ: «Κηρύσσουν εθνικό διχασμό»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «οι δημοκρατίες Δυτικού τύπου έχουν κάποιες βασικές παραδοχές, ούτως ώστε να είναι σεβαστή η λειτουργία τους. Πρώτον, ότι οι κυβερνήσεις που εκλέγονται δεν είναι ταξικές αλλά εθνικά κοινωνικές. Δεύτερον, στην περίπτωση δημοψηφισμάτων, η όποια πλειοψηφία προκύψει σέβεται τη μειοψηφία και την δική της προσέγγιση».

 Η ΑΥΓΗ: «Πολυδιάστατη ανάπτυξη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «η επίσκεψη Πούτιν μετά από εννέα χρόνια στην Αθήνα σηματοδοτεί μια νέα αρχή στην ελληνορωσική συνεργασία, που στην πραγματικότητα είχε τεθεί στον «πάγο» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ουσιαστικά προσφέρει στη σημερινή κυβέρνηση άλλη μια βάση πάνω στην οποία μπορεί να πατήσει η προσπάθεια για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας».

 Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Λεφτά… με ουρές»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το οικονομικό επιτελείο αισιοδοξεί και βλέπει καθαρό τον δρόμο για το επόμενο διάστημα, αν και προσπαθεί να κλείσει τις τελευταίες μνημονιακές εκκρεμότητες για να πάρει τη δόση και να ενισχύσει την οικονομία. Προτάσσει τον «κόφτη» που κατάφερε να αποσπάσει από το Eurogroup της 24ης Μαΐου, με τον οποίο μπαίνει όριο 15% του ΑΕΠ ως το 2038 στις δαπάνες για την αποπληρωμή των δανείων».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: « «Επόμενη μέρα» με σύγχυση»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «παρά τις δηλώσεις ικανοποίησης για τη συμφωνία του Eurogroup, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους, στην κυβέρνηση υπάρχει σύγχυση και νευρικότητα καθώς διαπιστώνει ότι οι «ουρές» των προαπαιτουμένων, δηλαδή οι διορθώσεις που πρέπει να γίνουν, δεν είναι εύκολες».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ψέματα και αυταπάτες για το λαό προνόμια για το κεφάλαιο»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «κάλπικες ελπίδες και αυταπάτες επιχειρεί να καλλιεργήσει και πάλι στο λαό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανεβάζοντας ψηλά στην εν  λόγω αποπροσανατολιστική «επικοινωνιακή» ατζέντα το ζήτημα της διαχείρισης του κρατικού χρέους, με βάση τον «οδική χάρτη» στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας στο Γιούρογκρουπ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Κτίσματα στην άμμο για τον ΦΠΑ στα νησιά»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «δεν έχει τέλος η κοροϊδία εκ μέρος της κυβέρνησης προς τους νησιώτες για τον ΦΠΑ, παρά τις σπαρακτικές δηλώσεις υπουργών και στελεχών. Ενώ ο Πάνος Καμμένος μίλησε για «εγκληματική και αντισυνταγματική ρύθμιση» και ο Νίκος Βούτσης για νομοθετική παρέμβαση «στο όριο της συνταγματικότητας», η κυβέρνηση διά των αρμοδίων υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη επανέλαβε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το νέο καθεστώς που ψηφίστηκε πριν από πέντε ημέρες».

TyposthessalonikisMakelioAkropolisespresso

Makedonia

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ο Πούτιν φέρνει deals»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «έξι υπουργοί, οι επικεφαλής των Gazprom, Rosneft και δεκάδες επιχειρηματίες στη ρωσική αποστολή. Θα υπογραφούν 8 μνημόνια συνεργασίας και συμφωνίας. Στην κορυφή της ατζέντας οι ελληνικές εξαγωγές. Στο Άγιο Όρος μεταβαίνει αύριο ο Βλ. Πούτιν».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Δήλωση πλούτου» κατά φοροδιαφυγής»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «από «ακτινογραφία» ετοιμάζονται να περάσουν οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών μετρητά, καταθέσεις, τραπεζικές θυρίδες, ακίνητα, ΙΧ, τιμαλφή, επενδύσεις, έργα τέχνης, καθώς πυρετωδώς σχεδιάζεται η νέα «δήλωση πλούτου» ». ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ

SportdayArena

 

 

Προηγούμενο άρθροΚιλκίς: Συνολικά 3820 πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από την Ειδομένη κατά την 3ήμερη επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης. Άδειασε τελείως ο πρόχειρος καταυλισμός
Επόμενο άρθροΑπάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, σε σχετική επερώτηση του συνδυασμού ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, για την κατάσταση της ΑΝ.ΗΜΑ Α.Ε