Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής χόρτων και κλαδέματος θάμνων στο έρεισμα και στην διαχωριστική νησίδα και στους δύο κλάδους κυκλοφορίας από Α/Κ Κλειδίου έως Α/Κ Πολυμύλου.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Άρθρο 1ο

– Τον κατά περίπτωση αποκλεισμό είτε της δεξιάς είτε της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας ή αποκλεισμό του ερείσματος της οδού, εφαρμόζοντας κάθε φορά την τυποποιημένη και εγκεκριμένη σήμανση για κινητά εργοτάξια μικρής διάρκειας επί αυτοκινητόδρομων, σύμφωνα με την απόφαση ΔΜΕΟ/Ο/613, δημοσιευμένη στο ΦΕΚ 905/20-05/2011, σήμανση η οποία εγκρίθηκε προς εφαρμογή και από την Εγνατία Οδό Α.Ε. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει συνεχώς διαθέσιμη για την κυκλοφορίατων οχημάτων τουλάχιστον μια λωρίδα κυκλοφορίας. Η ανωτέρω εγκεκριμένη σήμανση θα τοποθετείται και θα απομακρύνεται από τον ανάδοχο του έργου ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, με μέριμνα της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Όσον αφορά τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο τμήμα από Α/Κ Βέροιας έως Α/Κ Πολυμύλου, θα υπάρχει εκτός από την ανωτέρω σήμανση και δυναμική σήμανση μέσω των ηλεκτρονικών Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS) και των πινακίδων Καθορισμού Λωρίδας Κυκλοφορίας (LCS) των σηράγγων.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 4-5-2016 και θα ολοκληρωθούν την 30/09/2016 και το χρονικό διάστημα που θα εκτελούνται θα είναι από την ανατολή έως την δύση του ηλίου, πλην τις ημέρες του Σαββάτου, της Κυριακής και τις ημέρες των αργιών, τις ημέρες που υφίστανται επικίνδυνες για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων καιρικές συνθήκες (βροχόπτωση, ομίχλη).

– Σε καμία περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί του αυτοκινητοδρόμου.

– Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται, καθ΄ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, να συντηρεί και να επιτηρεί την οδική σήμανση, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Άρθρο 2ο

α) Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα διεξάγεται από το ελεύθερο τμήμα της Οδού.

β) Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν σύμφωνα με τις συνημμένες εγκεκριμένες μελέτες από τον ανάδοχο του Έργου, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, με μέριμνα της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Άρθρο 3ο

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 458 του Π.Κ., και τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Άρθρο 4ο

Η ισχύς της παρούσας απόφασης, αρχίζει με την δημοσίευσή της, τα δε οριζόμενα από αυτή μέτρα, ισχύουν από της τοποθέτησης των σχετικών πινακίδων σήμανσης, εκτός εάν κατά το χρόνο ισχύος του παραπάνω μέτρου, η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τροχονόμους.-

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Γεώργιος ΤΟΥΛΙΚΑΣ
Αστυνομικός Διευθυντής
Προηγούμενο άρθροΙεροσόλυμα: Το Άγιο Φως δορυφορικά από την 4ε (βίντεο)
Επόμενο άρθροΣυμβουλές από την ΕΛ.ΑΣ “Πώς να προστατέψετε το σπίτι σας” τις ημέρες του Πάσχα.