Προσοχή τα gadgets δημιουργούν ρυτίδες στον λαιμό

Τablets και smartphones προκαλούν πρόωρη εξωτερική γήρανση.

Τα gadgets μπήκαν για τα καλά στην ζωή μας και για τους περισσότερους είναι αδιανόητο να τα αποχωριστούν. Αποτελούν μια κορυφαία τεχνολογική εξέλιξη, αλλά ταυτόχρονα βλάπτουν την ομορφιά και στα δύο φύλα, κυρίως από 18 έως 40 ετών.

laim

Οι δερματολόγοι της London Clinic, ανακοίνωσαν ότι τα tablets και τα smartphones ενοχοποιούνται για την εμφάνιση ρυτίδων στον λαιμό, σε άνδρες και γυναίκες που έχουν ηλικία από 19 έως 40 ετών. Αυτές οι ηλικίες στο παρελθόν δεν αντιμετώπιζαν αυτού του είδους τα προβλήματα.

Βασική αιτία είναι η στάση της κεφαλής κατά την στιγμή που χειρίζεται κάποιος το κινητό ή το tablet. Συνήθως τα κρατάμε στο ύψος της κοιλιάς ή λίγο πιο πάνω, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να είναι γερμένο συνεχώς προς τα κάτω. Αυτή η κίνηση επαναλαμβάνεται πολλές φορές στο 24ωρο με αποτέλεσμα να χαλαρώνει το δέρμα στον λαιμό, να «κρέμονται» τα μάγουλα και να εμφανίζονται ρυτίδες στην περιοχή πάνω από τις κλείδες, σύμπτωμα που οι γιατροί ονομάζουν “tech neck”.

Επίσης σύμφωνα με μια έρευνα του Surgery Technology International αποδείχθηκε ότι όταν κοιτάμε με σκυμμένο πρόσωπο την οθόνη του κινητού κινδυνεύουν οι μύες του λαιμού να παρουσιάσουν διάφορα προβλήματα.

Προηγούμενο άρθροΔείτε τι αποκάλυψε ο Βασίλης Λεβέντης για τον Απόστολο Γκλέτσο…
Επόμενο άρθροΓαλλία: Τεχνικό πρόβλημα παρουσιάστηκε στο Ελληνικό F-16 που συνετρίβη στην Ισπανία